KD:n puoluevaltuusto huolestui: ”Lastensuojelu vakavassa kriisissä, parannuksia saatava nopeasti”

27.11.2017 klo 15:15 Politiikka Kristiina Kunnas

Tampereella kokoontunut Kristillisdemokraattien puoluevaltuusto keskusteli lastensuojelun kriisistä. – Työntekijöitä on koulutettava lisää ja palkkausta korjattava, puoluevaltuusto vaatii kannanotossaan.

Kristillisdemokraattien puoluevaltuusto piti kokouksensa Tampereella sunnuntaina 26. marraskuuta. Kannanotossa nostettiin esiin lastensuojelun iso ongelmat.

Lastensuojelulain mukaisen kelpoisuuden omaavia sosiaalityöntekijöitä ei kerta kaikkiaan ole Suomessa riittävästi.

Työntekijöitä lastensuojeluun pitää kouluttaa riittävästi ja palkkausta on korjattava vastaamaan koulutusta ja työn vaativuutta. – KD:n puoluevaltuusto

– Suosituksen mukaan yhden työntekijän asiakasmäärä voi olla 30-40 lasta. Tällä hetkellä määrä voi olla jopa kaksinkertainen.

– Laki velvoittaa lastensuojeluilmoitusten tekemiseen huolen ilmaantuessa ja määrittelee tiukat aikarajat selvityksen tekemiseen. Tästä seuraa, että moni sosiaalityöntekijä työskentelee voimiensa äärirajoilla, kannanotto muistuttaa.

Kristillisdemokraattien puoluevaltuusto vaatii kuntia lisäämään sosiaalityöntekijöiden määrää vastaamaan tarvetta.

– Työntekijöitä pitää kouluttaa riittävästi ja palkkausta korjattava vastaamaan koulutusta ja työn vaativuutta, KD:n puoluevaltuusto toteaa.

– Tarvitaan myös hallintorajat ylittävää yhteistyötä. Sosiaalityöntekijöiden lisäksi tarvitaan riittävästi perhetyöhenkilöstöä vastaamaan perheiden tuen tarpeisiin varhaisvaiheessa ja ennakoiden.

 

 

Ylös