Saattohoito ja eutanasia Kansalaisinfossa torstai-iltana

7.12.2017 klo 13:03 Politiikka Kristiina Kunnas

Saattohoidon kehittäminen ja eutanasia ovat olleet syksyn kuumia aiheita. Tänään iltakuudelta alkaa niitä koskeva Parempaa saattohoitoa -tilaisuus eduskunnan Kansalaisinfossa Pikkuparlamentissa.

Saattohoidon kehittäminen sekä eutanasian mahdollinen laillistaminen ovat tämän syksyn tärkeät poliittiset arvokysymykset.

Aiheesta on tänään torstaina 7. joulukuuta tärkeä Parempaa saattohoitoa -keskustelutilaisuus eduskunnan Kansalaisinfossa.

Pikkuparlamentti sijaitsee Lasipalatsin ja Eduskuntatalon välissä osoitteessa Arkadiankatu 3. Tilaisuus järjestetään klo 18–20.

Saattohoidon kehittäminen sekä eutanasian mahdollinen laillistaminen ovat tämän syksyn tärkeät poliittiset arvokysymykset.

Ohjelmassa avaussanat lausuu lääkäri-kansanedustaja Päivi Räsänen.

Palliatiivisen hoidon mahdollisuuksista kivun ja ahdistuneisuuden lievittämisessä puhuu palliatiivisen lääketieteen dosentti, anestesiologian dosentti, ylilääkäri Reino Pöyhiä.

Pöyhiä hoitaa kuolevia potilaita.

– Huolestuttavaa Suomessa on se, että edelleenkin yhteiskunnan toimenpiteet hyvän saattohoidon järjestämiseksi ovat riittämättömiä, Pöyhiä muistutti Elämä-lehden haastattelussa alkuvuodesta.

Päivi Räsänen puhuu tilaisuudessa aiheesta Eutanasian laillistamisestako ratkaisu saattohoidon puutteisiin. Kristillisdemokraattisen eduskuntaryhmän toinen lääkäri-kansanedustaja, gynekologi Sari Tanus luennoi kuolevan ja hänen läheistensä henkisestä tukemisesta.

Tilaisuudessa on varattu aikaa myös kysymyksille ja keskustelulle.

 

Parempaa saattohoitoa -tilaisuus 7.12. klo 18–20

Eduskunnan kansalaisinfo, Pikkuparlamentti, Arkadiankatu 3. Kahvitarjoilu. Vapaa pääsy.
Tilaisuuden järjestää KD eduskuntaryhmä

 

Ylös