STT: Kokoomus ei rankaise Salolaista – äänesti prosenttikorotusta vastaan

15.12.2017 klo 16:47 Politiikka KD Lehti

Alkoholiprosenttiasiassa kokoomuksen ryhmän linjaa vastaan äänestänyt kansanedustaja Pertti Salolainen (kok.) ei saa sanktioita toiminnastaan, kertoo kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kalle Jokinen STT:lle.

Konkaripoliitikko Pertti Salolainen vastusti perjantain äänestyksessä linjausta enintään 5,5 prosentin vahvuisten juomien sallimisesta ruokakaupoissa. Hän oli äänestyksessä sosiaali- ja terveysvaliokunnan linjalla, että enimmäisrajan pitäisi säilyä 4,7:ssä.

Salolaisen mukaan uudistus lisää alkoholin kulutusta ja haittoja.

– Äänestin puhtaasti omantuntoni mukaisesti tässä ja sen näkemyksen mukaan, mikä oli syntynyt näistä haitoista, Salolainen sanoo.

Alkoholiprosentin korottamista aiemmin vastustaneet kokoomusedustajat Pauli Kiuru ja Sanna Lauslahti olivat poissa alkoholiäänestyksestä, vaikka he olivat hetkeä ennen olleet paikalla eduskunnan istunnossa.

Alkoholiprosentin korottamista aiemmin vastustaneet kokoomusedustajat Pauli Kiuru ja Sanna Lauslahti olivat poissa alkoholiäänestyksestä, vaikka he olivat hetkeä ennen olleet paikalla eduskunnan istunnossa.

Jos he olisivat äänestäneet JAA, olisi tarvittu äänestystulos ollut vielä tiukempi, eli 98–96. Heidän lisäkseen olisi tarvittu vielä joku ääni lisää tai joku muuttamaan kantansa siten, että alkoholiprosentin lisäys ei olisi mennyt läpi.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtajan Jokisen mukaan kaikkien kolmen kokoomusedustajan kanssa oli käyty hyvin perusteellinen keskustelu alkoholiasiasta.

– Sen takia se (keskustelu) käytiin, että on tiedossa etukäteen, miten kukin tulee käyttäytymään. He toimivat sen mukaan, mitä olimme etukäteen keskustelleet ja sopineet, ja silloin se tarkoittaa sitä, että meidän ryhmässä ei tule mitään sanktioita näille ihmisille, sanoi Jokinen perjantaina iltapäivällä.

Äänestystä edeltäneen torstai-illan täysistunnossa Jokinen sanoi, että on virheellinen tieto, että hallituspuolueet olisivat sopineet, että alkoholiäänestyksessä olisi vapaat kädet tai omantunnonvapaus.

Lähteet: STT ja kdlehti.fi

 

Ylös