Helsinki-Vantaan lentoasemalla 18 miljoonan kävijän raja rikki

18.12.2017 klo 08:27 Kotimaa KD Lehti

Matkustajamäärien kasvu Helsinki-Vantaan lentoasemalla on ollut ennakoitua reippaampaa, kertoo lentoasemayhtiö Finavia. Matkustajamäärä on yltänyt 18 miljoonaan, mikä on yhtiön mukaan uusi vuosiennätys.

– Helsinki-Vantaa kasvaa nyt ripeästi. Lentoaseman läpi kulkee vuosittain yli kolminkertainen määrä matkustajia Suomen väkilukuun verrattuna. Tällä vauhdilla 20 miljoonan maaginen raja menee rikki jo vuonna 2019, sanoo lentoasemanjohtaja Ville Haapasaari Finaviasta.

Noin puolet Helsinki-Vantaan matkustajista on suomalaisia ja puolet ulkomaalaisia. Suurin kasvu tulee Euroopan ja Aasian välisestä matkustuksesta, erityisesti Kiinan-lennoista.

Noin puolet Helsinki-Vantaan matkustajista on suomalaisia ja puolet ulkomaalaisia. Suurin kasvu tulee Euroopan ja Aasian välisestä matkustuksesta, erityisesti Kiinan-lennoista.

Finaviassa arvioidaan, että nykyisellä vauhdilla 20 miljoonan matkustajan raja menee rikki vuonna 2019.

Lentoaseman laajennuksen on määrä edetä muun muassa siten, että vuonna 2019 kakkosterminaaliin kaukolentojen alueelle valmistuvat uusi keskusaukio ja uudet turvatarkastustilat ja ykkösterminaalin laajennusosassa otetaan käyttöön seitsemän uutta lähtöporttia.

Finavia investoi Helsinki-Vantaan kehittämiseen ja laajentamiseen 900 miljoonaa euroa. Tavoitteena on entisestään vahvistaa Helsinki-Vantaan asemaa Euroopan ja Aasian välisen lentoliikenteen merkittävänä solmukohtana. Jättilaajennuksen ansiosta lentoasemalla voidaan tulevaisuudessa palvella 30 miljoonaa matkustajaa vuodessa.

Ylös