VR viilaa lähiliikenteen sääntöjä vuodenvaihteessa – alle 7-vuotiaat ja lastenvaunuja kuljettavat matkustavat jatkossa ilmaiseksi

28.12.2017 klo 12:10 Kotimaa KD Lehti

VR:n lähijunaliikenteen lastenlippujen ikäraja muuttuu vuodenvaihteessa. Ensi maanantaista lähtien alle 7-vuotiaat matkustavat ilmaiseksi.

Tähän asti lastenlipun ikäraja VR:n lähiliikenteessä on ollut 4–16 vuotta, mutta vuodenvaihteessa ikärajaksi muuttuu 7–16 vuotta. Lastenlipun hinta on puolet aikuisten kertalipun tai 10 kerran sarjalipun hinnasta.

Tähän asti lastenlipun ikäraja VR:n lähiliikenteessä on ollut 4–16 vuotta, mutta vuodenvaihteessa ikärajaksi muuttuu 7–16 vuotta.

Samalla lastenvaunujen kanssa matkustaminen muuttuu ilmaiseksi. Jatkossa 0–6-vuotiasta lasta rattaissa tai vaunuissa kuljettava henkilö ei tarvitse VR:n lähijunissa lippua. Maksuttomuus koskee vain yhtä henkilöä.

Muutosten tarkoituksena on yhtenäistää käytännöt HSL:n ja VR:n lähiliikenteessä. HSL:n lähiliikenteessä lastenlipun ikäraja on tähänkin asti ollut 7–16 vuotta ja lastenvaunujen kanssa on voinut matkustaa veloituksetta.

Lähde: STT
Ylös