Peter Östmanin uudenvuoden toivomukset: KD:n kannatus 5–6 prosenttiin ja paikka tulevassa hallituksessa

4.1.2018 klo 13:15 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraatttisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Peter Östman arvioi loppiaisen KD-Kompassi -haastattelussa, että puolueen kannatus olisi saatava nousemaan 5–6 prosentin tasolle. Sillä voisi irrota paikka tulevassa hallituksessa.

– Kristillisdemokraattien paikka olisi hallituksessa. Vaikka edeltävä hallituskausi 2011–15 oli raskas, koimme kuitenkin, että pystyimme vaikuttamaan meille tärkeisiin asioihin,  Östman sanoo.

Hallituspaikka vaatisi puolueen kannatuksen kohenemista nykyisesta noin neljästä prosentista 5–6 prosentin tuntumaan. Östmanin mukaan puolueen kannatuksen koheneminen ja hallituspaikan lunastaminen olisivat sopiva palkinto nykyiselle puoluejohdolle ja 60 vuotta täyttävälle puolueelle.

– Meillä on erittäin suosittu puheenjohtaja (Sari Essayah), joka on kyselyssä valittu neljänneksi luotetuimmaksi nykypoliitikoksi

– Meillä on erittäin suosittu puheenjohtaja (Sari Essayah), joka on kyselyssä valittu neljänneksi luotetuimmaksi nykypoliitikoksi, Östman muistuttaa.

Luotsaamaansa eduskuntaryhmää Östman kuvaa ”erittäin aktiiviseksi joka saralla”.

– Emme kuitenkaan räksytä. Teemme rakentavaa politiikkaa, emmekä anna liian suuria lupauksia. Uskon, että se linja kantaa pitemmällä aikavälillä, Östman sanoo.

Eduskuntaryhmän syksyn tärkeimpiin poliittisiin rutistuksiin on perinteisesti kuulunut puolueen oman vaihtoehtobudjetin laatiminen.

Östman nostaa KD-Kompassi -haastattelussa esille muutamia laajan budjettivaihtoehdon satsauksia.

Tämän vuoden varjobudjetissaan Kristillisdemokraatit panostaisi erityisesti eläkeläisten ja lapsiperheiden toimeentulon tukemiseen.

Östmanin mukaan heikentyvän eläkkeen ja sairauskulujen kasvun vuoksi eläkeläisia on tippunut jopa köyhyysloukkuun.

Lapsimyönteiselle politiikalla KD kannustaisi perheitä muun muassa suurempaan lapsilukuun.

Talouspolitiikan saralle KD esitti muun muassa markkinointiavustuksia pk-yritysten vienninedistämiseen ulkomailla.

Palkkatukeen ja starttirahoihin KD olisi satsannut niin ikään 30 miljoonaa.

Östmanin koko haastattelu on kuultavissa KD Kompassi -ohjelmassa, jonka ensilähetys on lauantaina 6. tammikuuta klo 12.50, Radio Dei.
Jälkikuuntele Östmanin haastattelu puolueen kotisivuilta kd.fi
Ylös