Venäläiset ovat yhä suurin ulkomaalaisten matkailijoiden ryhmä Suomessa-kovin kasvu kuitenkin Kiinasta

19.1.2018 klo 08:28 Kotimaa Samuli Rissanen

Ulkomaisten matkailijoiden yöpymiset Suomessa lisääntyivät marraskuussa selvästi edellisvuoteen verrattuna, kertoo Tilastokeskus. Yöpymisiä kirjattiin 14,9 prosenttia enemmän kuin vuoden 2016 marraskuussa.

Eniten lisääntyivät kiinalaismatkailijoiden yöpymiset, peräti 46 prosenttia. Kolme tärkeintä matkailijamaata marraskuussa olivat venäläiset, ruotsalaiset ja saksalaiset.

Kaikkiaan marraskuussa tilastoitiin 418 000 ulkomaisten matkailijoiden yöpymistä.

Venäläiset olivat suurin ulkomaalaisten matkailijoiden ryhmä viime vuoden lokakuussa ja he säilyttivät ensimmäisen sijan myös marraskuussa lähes 59 000 yöpymisellään.

Venäläisten yöpymiset lisääntyivät 9,8 prosenttia edellisvuodesta. Ruotsalaiset olivat toisella sijalla ja heille kirjattiin Suomen majoitusliikkeissä lähes 35 000 yöpymisvuorokautta, mikä oli 3,2 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.

Saksalaiset olivat kolmannella sijalla 31 600 vuorokaudellaan. Heidän yöpymisten määrä kasvoi 9,3 prosenttia. Britit olivat neljäntenä, joille yöpymisiä tilastoitiin majoitusliikkeissä lähes 30 000 vuorokautta, määrä oli 25,9 prosenttia enemmän kuin marraskuussa 2016.

Kaikkiaan Suomen majoitusliikkeissä kirjattiin hieman yli 1,4 miljoonaa yöpymisvuorokautta marraskuussa 2017, mikä oli 7,0 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Kotimaisten matkailijoiden yöpymiset lisääntyivät 4,0 prosenttia, ja he yöpyivät majoitusliikkeissä 998 500 kertaa.

Tammi–marraskuussa 2017 yöpymisiä oli kaikkiaan lähes 19,8 miljoonaa. Määrä oli 5,0 prosenttia enemmän kuin edellisvuoden vastaavana ajanjaksona.

Luvut ovat Tilastokeskuksen majoitustilaston ennakkotietoja ja ne on kerätty majoitusliikkeiltä, joissa on vähintään 20 vuodepaikkaa tai sähköpistokkeella varustettua matkailuvaunupaikkaa.

 

Ylös