STT: Keskusta valmistautumassa vuoden 2019 eduskuntavaaleihin Sipilän johdolla

29.1.2018 klo 15:14 Politiikka Samuli Rissanen

Pääministeri Juha Sipilä jatkokausi keskustan puheenjohtajana näyttää puoluesihteeri Jouni Ovaskan mukaan todennäköiseltä.

Keskustan puoluesihteeri Jouni Ovaska pitää pääministeri Juha Sipilän aikomusta hakea jatkokautta keskustan puheenjohtajana odotusten mukaisena.

Ovaska kertoo STT:lle, että keskustan kentältä tulleen palautteen mukaan Sipilällä on erittäin vankka asema keskustan johdossa.

– Olen ollut aistivinani, että väki haluaa, että Juha jatkaa, Ovaska sanoo.

– Näyttää siltä, että ensi kesänä Sotkamosta lähdetään Juha Sipilän johdolla valmistautumaan vuoden 2019 eduskuntavaaleihin

Keskustan puoluesihteerin mukaan Sipilälle ei ole tiedossa vastaehdokkaita Sotkamon puoluekokoukseen.

– Näyttää siltä, että ensi kesänä Sotkamosta lähdetään Juha Sipilän johdolla valmistautumaan vuoden 2019 eduskuntavaaleihin, hän sanoo.

Keskustan puoluekokous pidetään Sotkamosta 8.–10. kesäkuuta.

Sunnuntain vaali-illan yhteydessä Sipilä kertoi eri tiedotusvälineille asettuvansa ehdolle keskustan puheenjohtajakisaan.

Sipilä veti jo ennen ennakkoäänten julkistamista takaisin puheitaan, joiden mukaan vaalitulos voi vaikuttaa siihen, hakeeko hän jatkoa keskustan puheenjohtajana ensi kesän puoluekokouksessa.

– Tuli niin iso palauteryöppy, että se ei saa vaikuttaa, oli se tulos mikä tahansa. Kyllä minun täytyy sitä uskoa, Sipilä kertoi medialle keskustan vaalivalvojaisissa.

Vanhasen kannatus oli presidentinvaaleissa reilut 4 prosenttia.

Ylös