KD-ryhmä ei luota hallituksen aktiivimalliin: ”Kaavamaista työttömien rankaisemista”

1.2.2018 klo 14:50 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattinen eduskuntaryhmä ei kannata hallituksen aktiivimallia. Työttömien kaavamaisen rankaisemisen sijaan työttömyysturvan ongelmia pitää korjata ja suunnata riittävät resurssit työvoimapalveluihin.

– Nykyinen jäykkä työttömyysturvajärjestelmä johtaa usein siihen, että lyhytkestoisen työn vastaanotto on käytännössä mahdotonta. Mikäli esimerkiksi palkkaa ja palkkatodistuksia joutuu odottamaan, katkeaa samalla työttömyysturvan maksu, kristillisdemokraattien kansanedustajat muistuttavat yhteisessä kannanotossaan.

Julkisuudessa on noussut esiin myös lyhyellä varoitusajalla vastaanotettaviin keikkatöihin liittyvät hankaluudet erityisesti pienten lasten vanhemmille, joiden lapsilla ei ole kokopäiväistä hoitopaikkaa.

– Eri ammattiliittojen järjestämä poliittinen lakko aktiivimallia vastaan aiheuttaa runsaasti haittaa ihmisten arkeen.

Kristillisdemokraattisen eduskuntaryhmän mukaan työnteon pitää olla aina kannattavaa.

– Siihen hallituksenkin pitää pyrkiä, eikä rankaisemaan työttömiä ja lisäämään jo ennestään byrokraattisen järjestelmän jäykkyyttä.

KD eduskuntaryhmän mukaan aktiivimalliin ja muihin epäkohtiin on pyrittävä vaikuttamaan neuvottelemalla ja keskustelemalla. Lakon on oltava vasta äärimmäinen vaihtoehto.

– Eri ammattiliittojen järjestämä poliittinen lakko aktiivimallia vastaan aiheuttaa runsaasti haittaa ihmisten arkeen. Ihmiset eivät pääse töihin ja opiskelemaan ja esimerkiksi lapset jäävät ilman lämpimiä aterioita päiväkodeissa. Myös monet yritykset joutuvat kärsimään lakon vaikutuksista.

Ylös