Sote-uudistus ja maakuntauudistus – liian isot kakunpalat?

10.2.2018 klo 12:30 Politiikka Kristiina Kunnas

Kansanedustaja Sari Tanus pohtii, mahtavatko uudistukset sittenkin olla liian isot kerrallaan toteutettavaksi.

– Hoitopolkujen pitäisi olla mahdollisimman hyvät, ketään ei saisi jättää putoamaan. Tätä tietenkin odotan sote-uudistukselta itsekin terveydenhuollon ammattilaisena, lääkäri-kansanedustaja Sari Tanus sanoo.

Hän on lauantaina Radio Deissä KD-Kompassi-ohjelmassa klo 12.50. Ohjelman voi myös täältä.

– Kaikki pitäisi ohjata ja tukea parhaan palvelun piiriin. Mutta siihen tarvitaan digitalisaation apua, henkilökuntaa, kokonaisvaltaista kohtaamista. Toivottavasti saamme väännettyä hyvän mallin – ja minä haluan sen olevan inhimillisemmällä otteella tehdyn, sosiaali- ja terveysvaliokunnan varajäsen sekä Kristillisdemokraattien 3. varapuheenjohtaja Tanus toteaa Ismo Portinin haastattelussa.

Uskon, että suurella osalla asiakkaista kaikkein ensimmäisenä ja tärkeimpänä toiveena on hoitoon pääsy. – kansanedustaja Sari Tanus

Hänen mielestään sote- ja maakuntauudistukset ovat liian isot palat.

– Ne olisi pitänyt lähteä tekemään pienemmissä osissa. Mutta tässä on ollut niin monen puolueen toiveita ja tahtotiloja takana, Tanus muistuttaa.

Hän kertoo, että uudistusta tarvitaan kipeästi, jotta hoito saataisiin tasaisesti ympäri maan, ja että se kaikki saataisiin tehtyä halvemmalla kuin tähän asti.

– Miljardien säästötavoite on valtava haaste, Tanus tunnustaa.

Tanus puhuu haastattelussa myös valinnanvapaudesta.

– Uskon, että suurella osalla asiakkaista kaikkein ensimmäisenä ja tärkeimpänä toiveena on hoitoon pääsy, ja tarpeisiin vastaaminen, eikä se, että kymmenistä palvelun tarjoajista pääsisi ensimmäisenä valitsemaan.

KD-Kompassi -haastattelu, Radio Dei, la 10. helmikuuta klo 12.50, uusinta maanantaina 12.2. klo 22.35. Sari Tanusta haastattelee Ismo Portin.

Haastattelun voi kuunnella täältä

 

Ylös