Puukkomies hyökkäsi ruokajakelun henkilökunnan kimppuun – ”Katastrofin ainekset”

20.3.2018 klo 12:41 Kotimaa Kristiina Kunnas

Isokokoinen mies hyökkäsi vapaaehtoistyöntekijöiden kimppuun espoolaisen Hyvä arki ry:n ruokajakelun päätyttyä eilen maanantaina. Uhkaavasta tilanteesta selvittiin ilman vakavia vammoja. – Joudumme jopa pohtimaan vartijan tarvetta, suree toiminnanjohtaja Hannu Hätönen.

Espoolaisen auttamisjärjestön Hyvä arki ry:n ruokajakelu oli juuri päättymässä maanantai-iltapäivänä, kun alkoi tapahtua.

Sisään tuli isokokoinen mies, joka alkoi riehua ja pahoinpidellä vapaaehtoistyöntekijöitä.

– Siinä oli katastrofin ainekset, totesi Hyvä Arki ry:n toiminnanjohtaja ja Kristillisdemokraattien viime kuntavaalien ehdokas Hannu Hätönen Iltalehden uutisessa.

Hätönen päivitti Facebook-sivuilleen tapahtumat eilen maanantaina:

”Tänään Hyvän Arjen toimintakeskuksella oli murheellinen päivä. Jaoimme yli 200 perheelle elintarvikkeita. Olimme jo sulkeneet, mutta jostain syystä iso mies alkoi riehua ja halusi sisälle varmaan hakemaan ruokaa. Ehti heilauttaa toimintakeskuksen emännän lattiiaan, lyödä kasvoihin useita kertoja kahta työntekijäämme. Tarvittiin kolme miestä, että hänet saatiin lattialle siihen saakka, kunnes poliisit tulivat. Mieheltä poliisit löysivät puukon taskusta. Ambulanssimiehet tarkistivat henkilökunnan vammat. Ruhjeita kahdella kasvoissa ja kaulassa, toiselle miehistä avohaava otsaan, emännällä kipuja kädessä ja niskassa. Kahdet silmälasit rikki, mutta taidettiin selvitä järkytyksellä. Nämä kolme väkivallan kokenutta ovat vapaaehtoisiamme, jotka haluavat auttaa vähävaraisia lähimmäisiämme. Auttamistyön murheellinen päivä.” (Hannu Hätösen Facebook-päivitys maanantaina 19. maaliskuuta)

Nämä kolme väkivallan kokenutta ovat vapaaehtoisiamme, jotka haluavat auttaa vähävaraisia lähimmäisiämme. Auttamistyön murheellinen päivä. – Hyvä arki ry:n toiminnanjohtaja Hannu Hätönen Facebookissa 19.3.

Hannu Hätönen kertoo kuulleensa kovaa huutoa. Hän ryntäsi heti paikalle.

Keskuksen emäntä makasi pitkin pituuttaan lattialla. Kaksi työntekijää kamppaili kaikin voimin isokokoista riehujaa vastaan. Riehujan onnistui lyödä kumpaakin nyrkillä kasvoihin. Vasta kun paikalle riensi kolmas työntekijä, riehuja saatiin maahan.

– Ehdin paikalle, kun riehuja oli saatu lattiaan. Kolme työntekijää piti häntä kiinni. Joku oli jo ehtinyt soittaa poliisille, Hätönen kertoo.

– Siinä olisi voinut käydä kuinka tahansa, kun mies vieläpä uhkasi tappaa. Nyt selvittiin ruhjeilla, haavoilla ja mustelmilla. Kahdet silmälasitkin siinä hajosivat.

Iltalehden uutisessa kerrotaan tilanteen alkaneen siitä, kun mies yritti tulla sisään ruokajakelun jo päätyttyä. Emäntä ei ollut ehtinyt edes sanoa keskuksen olevan jo kiinni, kun mies jo löi.

Hätösen mukaan mies ei ollut tuttu kenellekään keskuksessa.

– Olen ollut täällä kaksitoista vuotta toiminnanjohtajana, eikä koskaan mitään vastaavaa ole sattunut. Täytyy pohtia, joudummeko hankkimaan vartijan ruokajakelua turvaamaan, Hätönen pohtii Iltalehdessä.

Tänään Hyvä arki ry:ssä on pidetty kriisipalaveri. Kristillisdemokraattien espoolainen kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu Antero Laukkanen on Hyvä arki ry:n hallituksen puheenjohtaja.

Lue Iltalehden uutinen puukkomiehen hyökkäyksestä Hyvä arki ry:n tiloissa täältä

 

 

Ylös