KD Nuoret vaatii visiota EU:n tulevaisuudesta

23.3.2018 klo 13:06 Politiikka Samuli Rissanen

– Unionin on varmistettava euroalueen taloudellinen vakaus, vastattava eurooppalaisen huoltosuhteen muutokseen, maahanmuuton ja ilmastonmuutoksen asettamiin haasteisiin, voimistuneeseen nationalismiin sekä digitalisaation ja robotisaation tuomiin muutoksiin, KD Nuoret muistuttavat.

KD Nuorten mielestä nyt jos koskaan on aika keskustella Euroopan unionista ja siitä, mihin suuntaan unionin tulisi kehittyä. Liittovaltion vastustaminen jää järejstön mukaan sanatasolle, jos keskustelussa jää määrittelemättä, mitä sillä todellisuudessa tarkoitetaan.

KD Nuoret muistuttavat, että lainsäädäntötyötä, erilaisten hankkeiden käynnistämistä ja hyvien käytäntöjen vaihtoa tapahtuu laajalti eri politiikan sektorien saralla, kuten hiljattain turvallisuus- ja puolustuspolitiikan saralla pysyvän rakenteellisen yhteistyön muodossa.

Tämänkin jälkeen EU on edelleen sen jäsenvaltioiden muodostama yhteisö vahvoine kansallisine identiteetteineen.

– Liittovaltiokeskustelun sijasta meidän tulisi entistä voimakkaammin keskittyä luomaan visiota tulevaisuuden unionista ja kysyä missä tarvitsemme entistä enemmän yhteistyötä ja missä mahdollisesti vähemmän, KD Nuorten 1. varapuheenjohtaja Elsi Ranta sanoo.

– Tulevaisuutta ajatellen on keskeistä, että EU selkeyttää tavoitteitansa tulosten varmistamiseksi ja legitimiteetin ansaitsemiseksi, Elsi Ranta sanoo.

Hänen mielestään tulevaisuutta ajatellen on keskeistä, että EU selkeyttää tavoitteitansa tulosten varmistamiseksi ja legitimiteetin ansaitsemiseksi.

– Sen tulee vahvistaa sekä päätöksenteon demokraattisuutta ja läpinäkyvyyttä että sen kokonaisturvallisuutta ja taloudellista asemaa muuttuvassa globaalissa toimintaympäristössä.

Suomen Kristillisdemokraattien sisarjärjestö CDU on tarttunut suuntaviivojen linjaamiseen ja mainitsee tuoreessa hallitusohjelmassa Euroopan peräti 312 kertaa alleviivaten eurooppalaisen viitekehyksen tärkeyttä.

Merkelin johtama Suomen Kristillisdemokraattien sisarjärjestö CDU on tarttunut suuntaviivojen linjaamiseen ja mainitsee tuoreessa hallitusohjelmassa Euroopan peräti 312 kertaa alleviivaten eurooppalaisen viitekehyksen tärkeyttä.

EU on maailman suurin palvelujen ja teollisuustuotteiden viejä sekä maailman suurin markkina-alue, josta vientivetoinen Suomi hyötyy merkittävästi. EU-kansalaiset voivat liikkua unionin sisällä vapaasti, jonka lisäksi tavarat, palvelut, raha sekä myös tieto liikkuvat vapaasti.

EU:n jäsenenä Suomi voi olla yhdessä vastaamassa haasteisiin, jotka ylittävät perinteiset valtioiden rajat ja koskettavat jäsenmaista jokaista.

– Sen lisäksi, että unionin on varmistettava euroalueen taloudellinen vakaus, sen tulee vastata eurooppalaisen huoltosuhteen muutokseen, maahanmuuton ja ilmastonmuutoksen asettamiin haasteisiin, voimistuneeseen nationalismiin sekä digitalisaation ja robotisaation tuomiin muutoksiin, esimerkiksi työelämän saralla, KD Nuoret linjaavat tulevaisuuden avainkysymyksiä.

Ylös