”KD:n Kannustava perusturva tuntuu nyt kelpaavan kaikille”

24.3.2018 klo 17:51 Politiikka Samuli Rissanen

– Hienoa että, KD:n Kannustava perusturva tuntuu nyt kelpaavan kaikille. Älkää kumminkaan unohtako, että KD esitti sen jo 2015, Sari Essayah kommentoi keulivaa keskustelua sosiaaliturvan uudistamisesta twitter-tilillään.

Kristillisdemokraattien vuonna 2015 esittämä Kannustava perusturva jäi pariksi vuodeksi lähes täysin huomiotta, mutta siitä on tullut OECD:n maaraportin ja professori Juho Saaren työryhmän raportin jälkeen hittituote, jonka useampi poliittinen ryhmä on nyt ottamassa omakseen.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah kertoi viimeksi tänään KD:n Kannustava perusturva-mallin hyödyistä YLE:n Ykkösaamu-lähetyksessä. Essayah’n mukaan malli hyödyttäisi eniten kannustinloukkuun pudonneita toimeentulotukiasiakkaita.

Myös Sininen perusturva kuulostaa varsin likeisesti Kannustavalta perusturvalta.

Valtiovarainministeri Petteri Orpo esitti myöhemmin iltapäivällä, että hallitus käynnistäisi kokeilun OECD:n suosittelemasta Britannian mallin mukaisesta yleistuesta. Orpon esittelemä Universal Credit on myös Kannustavan perusturvan taustalla.

Sininen tulevaisuus kiirehti heti perään nokittamaan Orpon esitystä Sinisellä perusturvalla, jossa peruspäiväraha, työmarkkinatuki ja osittainen toimeentulotuki yhdistyvät perusturvaksi, jota maksetaan palkan päälle. Kun palkka nousee riittäväksi, tukea ei enää makseta.

Myös Sininen perusturva kuulostaa varsin likeisesti Kannustavalta perusturvalta.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah kommentoikin kilpalaulantaa KD:n kannustavasta perusturvasta omalla twitter-tilillään:

– Hienoa että, KD:n Kannustava perusturva tuntuu nyt kelpaavan kaikille. Älkää kumminkaan unohtako, että KD esitti sen jo 2015.

 

Ylös