Kauniainen ja Pirkkala jatkavat asukastyytyväisyyden kärkikuntina-Helsinki nousi viiden suurimman ykköseksi

26.3.2018 klo 10:11 Kotimaa Samuli Rissanen

Kauniainen ja Pirkkala jatkavat edelleen asukastyytyväisyyden kärkikuntina, käy tuoreesta kyselytutkimuksesta. Vuotuisen kyselyn tekee EPSI Rating.

Kauniainen ja Pirkkala jatkavat edelleen asukastyytyväisyyden kärjessä, käy ilmi EPSI Ratingin vuosittaisesta asiakastyytyväisyystutkimuksesta.

Eniten asukastyytyväisyyttään viime vuodesta parantaneet kunnat olivat Pietarsaari, Kauhava  ja Kajaani.

Tampereen kolmen vuoden putki viiden suurimman kaupungin kärjessä katkesi. Helsinki nousi Tampereen yläpuolelle 3,7 indeksipisteen parannuksella. Oulu nousi tänä vuonna keskiarvon yläpuolelle ja viidestä suurimmasta ainoastaan Vantaa jäi Suomen keskiarvon alle asukastyytyväisyydessä.

Pääkaupunkiseudun kunnista Helsinki oli selkeästi suurin nousija. Pääkaupunkiseudun kunnista myös Vantaa nousi 1,4 indeksipistettä. Kauniainen ja Espoo pysyivät edellisvuoden tasolla. Espoo oli aiemmin hieman Helsinkiä korkeammalla, mutta Helsinki on tällä nousulla päässyt 3,5 indeksipistettä Espoota korkeammalle.

Suurimpien 20 kaupungin ykköseksi kipusi Kuopio, jonka jälkeen kärkikolmikkoon sijoittuivat Helsinki ja Turku. Edellisen mittauksen 20 suurimman kaupungin kärjessä ollut Seinäjoki laski sijoituksessaan, joskin asukastyytyväisyys putosi siellä vain niukasti.

20 suurimman kaupungin joukossa eniten nousivat Kouvola ja Jyväskylä.

EPSI Ratingin vuosittain tehtävään tutkimukseen haastateltiin 10 065 täysikäistä suomalaista touko-marraskuussa 2017. Yhteensä 62 kunnan tulokset julkaistiin, koska muiden kuntien otantamäärät eivät riittäneet sijoituksen arviointiin.

 

 

Ylös