”Keskusta teki vallankaappauksen ruuhka-Suomen ulkopuolella”

26.3.2018 klo 10:45 Politiikka Kristiina Kunnas

– Kun Keskusta väen vängällä sai sote-uudistukseen mukaan myös maakuntauudistuksen, syntyi Keskustan vallankaappaus ruuhka-Suomen ulkopuolella, kritisoi Seinäjoen Kristillisdemokraattien kaupunginvaltuutettu Kimmo Rantanen. Seinäjoella pidettiin KD:n järjestämä Rohkea risoton syö -ulkoilmatapahtuma.

Seinäjoen Kristillisdemokraatit järjesti viikonloppuna ulkoilmatapahtuman Rohkea risoton syö –Tuleeko maakuntavaalit vai ei?

– Tarjolla luonnollisesti olikin risottoa ja kyllä myös politiikkaa. Seinäjoen KD-valtuutetuilla oli reippaat mielipiteet sote- ja maakuntauudistuksesta sekä maakuntavaalien järjestämisestä liian tiukalla aikataululla, toteaa tapahtumaan osallistunut Kristillisdemokraattien hallintopäällikkö ja riihimäkeläinen kaupunginvaltuutettu Ismo Portin.

Meneillään Kristillisdemokraateilla on sekä 60-vuotisjuhlavuosi että maakuntavaalikiertue.

– Näitä vietetään teemalla Kestävää lähimmäisyyttä, Portin kertoo.

– Maakuntavaalivalmistelut ovat lähteneet hyvin käyntiin, tuli vaaleja tai ei, kertoo Kristillisdemokraattien Pohjanmaan piirin puheenjohtaja ja Seinäjoen kaupunginvaltuutettu Kimmo Rantanen.

– Ehdokkaiksi varmasti pyydetään ja lähtee suuri osa niistä, jotka saivat 2017 kuntavaaleissa minkä tahansa luottamushenkilöpaikan kunnassaan. Näiden lisäksi sitten haetaan ehdokkaita niin iso lukumäärä kuin vain mahdollista, Rantanen suunnittelee.

Sote- ja maakuntauuudistus on hänen mielestään liiaksi politisoitunut.

– Kun Keskusta väen vängällä sai sote-uudistukseen mukaan myös maakuntauudistuksen, syntyi määrätynlainen yhden puolueen, eli Keskustan, vallankaappaus ruuhka-Suomen ulkopuolella, Rantanen suomii.

– Demokratia tästä tuskin paranee, Rantanen lataa.

Aika harva oikeasti uskoo esimerkiksi siihen, että sote-uudistuksen alkuperäinen tavoite muiden muassa kustannusten hillinnästä toteutuisi hallituksen mallilla. En ainakaan minä. – KD-kaupunginvaltuutettu Kati Nummensalo, Seinäjoki

Seinäjoen toinen KD-valtuutettu Kati Nummensalo on huolissaan maakuntavaalien liian nopeasta aikataulusta.

– Ehdokkaiksi lupautuvat eivät tiedä tarpeeksi mihin kokonaisuuteen ovat lähtemässä, kun sote- ja maakuntalait ovat kuitenkin vielä kesken. Tuntuu, että kunnissakin ollaan epävarmoja mitä vaaleista seuraa, Nummensalo pohtii.

Nummensalo huomauttaa myös, että sote-uudistuksesta tuli lopulta aivan liikaa poliittisten agendojen tanner.

– Aika harva oikeasti uskoo esimerkiksi siihen, että sote-uudistuksen alkuperäinen tavoite muiden muassa kustannusten hillinnästä toteutuisi hallituksen mallilla. En ainakaan minä.

Paikallisosaston tarjoama risotto joka tapauksessa maistui Seinäjoen Halpa-Hallin piha-alueella.

– Keskustelu paikallisista ja valtakunnallisista teemoista nousi vilkkaaksi, kertoo tapahtumaan  osallistunut KD:n hallintopäällikkö Ismo Portin.

 

 

Ylös