Veroilmoitukset saapuvat huhtikuun aikana-täydennykset kannattaa tehdä verkossa

28.3.2018 klo 09:43 Politiikka Samuli Rissanen

Esitäytetyt veroilmoitukset saapuvat asiakkaille huhtikuun aikana. Veroilmoituksen viimeinen palautuspäivä on joko 8.5. tai 15.5. Muutokset veroilmoitukseen kannattaa tehdä verkossa osoitteessa vero.fi/veroilmoitus.

Viime vuotta koskevat veroilmoitukset saapuvat asiakkaille huhtikuun aikana. Viestintäsuunnittelija Maija Kühn Verohallinnosta kertoo, että täydennyksiä voi tehdä verkossa jo nyt, mutta veronpalautuksen tai jäännösveron määrä näkyy vasta kotiin saapuvassa esitäytetyssä veroilmoituksessa.

– Veroilmoituksesta puuttuvat usein muun muassa matkakulut ja kotitalousvähennykset. Myös vuokratulot sekä veroilmoitukselta puuttuvat ulkomaiset tulot on muistettava ilmoittaa itse, Kühn muistuttaa.

Veroilmoituksen täydennykset kannattaa tehdä verkossa

Veroilmoituksen täydennykset kannattaa tehdä verkossa, sillä palvelu ohjaa ilmoittamaan tiedot oikeassa muodossa. Verkossa täydennyksiä voi tehdä tarvittaessa useampaan kertaan aina palautuspäivän loppuun asti.

– Jos veroilmoituksen palauttaa paperisena, täytyy mukaan muistaa liittää tarvittavat lomakkeet. Verkossa ylimääräisiä lomakkeita ei tarvitse täytellä. Verohallinto pyytää asiakkaalta tarvittaessa erillisiä lisäselvityksiä tai kuitteja, niitä ei tarvitse liittää mukaan veroilmoitukseen, Kühn muistuttaa.

Jos esitäytettyyn veroilmoitukseen tulee korjauksia, saapuvat uusi verotuspäätös ja mahdolliset tilisiirtolomakkeet asiakkaalle postitse lokakuun loppuun mennessä. Huhtikuussa kotiin lähetetty esitäytetty veroilmoitus, verotuspäätös ja tilisiirtolomakkeet ovat lopullisia, jos veroilmoituksessa ei ole korjattavaa.

Veronpalautukset maksetaan tileille joulukuun alussa. Jäännösveron eli tutummin mätkyjen maksupäivät ovat 3.12.2018 ja 1.2.2019.

Ylös