Vanhustyön keskusliitto, Senioriliike ja SuPer mukana kannattamassa vanhusasiavaltuutettua Suomeen

12.4.2018 klo 14:42 Politiikka Samuli Rissanen

Geriatrian emeritaprofessori Sirkka-Liisa Kivelä saapuu puhujavieraaksi eduskunnan kansalaisinfoon, jossa järjestetään vanhustenhoidon ongelmista ja vanhusasiavaltuutetun tarpeesta keskusteleva tilaisuus.

Vanhusasiavaltuutettua Suomeen vaativan kansalaisaloitteen puuhanainen Tiina Tuomela kertoo, että aloitteen taakse on saatu senioreiden oikeuksia puolustavia järjestöjä.

– Vanhustyön keskusliitto ja Senioriliike levittävät tällä hetkellä tietoa aloitteesta, Tuomela mainitsee.

Myös Suomen lähi- ja perushoitajaliitto Super mainostaa aloitetta sivuillaan. Superin puheenjohtaja Silja Paavola on myös keskustelemassa aloitteeesta Tuomelan kanssa Alfa tv:n Studiossa 19.4.

– Ikäihmiset tarvitsevat virallisen puolestapuhujan, vanhusasiainvaltuutetun, joka on perehtynyt heidän asioihinsa ja puolustaa ikäihmisten asemaa yhteiskunnassa

Tuomela muistuttaa, että mielipidekirjoitukset aloitteesta ovat tärkeitä ja niitä on jo muutamia mennyt läpi. Muun muassa Vantaan Sanomat ja Kotimaa24.fi-sivusto ovat uutisoineet asiasta.

Eduskunnan kansalaisinfossa järjestetään niin ikään kansalaisaloitteen tiimoilta Vanhusasiainvaltuutettu tarvitaan nyt!-tilaisuus keskiviikkona 25.4. klo 18-19.30 eduskunnan Kansalaisinfossa.

Vanhusten ja vanhustenhoidon ongelmista sekä vanhusasiavaltuutetun tarpeesta ja tehtävistä alustavat emeritaprofessori Sirkka-Liisa Kivelä ja Tuomela, joka on KD:n 1. varapuheenjohtaja sekä lääketieteen ja kirurgian tohtori. Tilaisuutta vetää kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah.

Kansalaisaloitteessa vaaditaan, että eduskunta ja hallitus ryhtyvät toimiin sen puolesta, että vanhusasiainvaltuutetun virka perustettaisiin.

– Ikäihmiset tarvitsevat virallisen puolestapuhujan, vanhusasiainvaltuutetun, joka on perehtynyt heidän asioihinsa ja puolustaa ikäihmisten asemaa yhteiskunnassa, Tuomela täsmentää.

Kansalaisten oikeuksien turvaamiseksi on aiemmin perustettu esimerkiksi lapsiasiainvaltuutetun virka.

Kansalaisaloitteen pääset allekirjoittamaan TÄÄLTÄ.

Ylös