”Tukeeko Suomi jihadistista oppimateriaalia palestiinalaishallinnon alueella?”

19.4.2018 klo 17:26 Politiikka Samuli Rissanen

Kansanedustaja Peter Östmanin kysyi ulkoministeri Timo Soinilta, onko Suomi tukenut jihadistista oppimateriaalia palestiinalaishallinnon alueella ja miksi Suomi ei jäädytä Norjan ja Tanskan tavoin tukeaan palestiinalaishallinnolle.

Kristillisdemokraattien Peter Östman nosti Suomen tuen palestiinalaishallinnolle esiin tänään eduskunnan torstaisella kyselytunnilla. Östman viittasi tämänpäiväiseen Iltasanomien artikkeliin, jossa kerrottiin, että Suomen avustusrahoja on valunut jihadistisen oppimateriaalin tuottamiseen.

Östman kysyi asiaa suoraan ulkoministeri Timo Soinilta.

– Miksi ette jäädyttäneet tukea palestiinalaishallinnolle, kuten Norja ja Tanskakin

– Miksi ette jäädyttäneet tukea palestiinalaishallinnolle, kuten Norja ja Tanskakin, Östman penäsi.

Ulkoministeri Timo Soinin mukaan oppikirja-asiaa selvitetään ministeriössä, ja mikäli se pitää paikkansa, siihen suhtaudutaan vakavasti.

Soini kuitenkin muistutti, että oppimateriaalien tukemisen taustalla on se, että palestiinalaislapset saisivat opetusta ja välineitä pärjätä maailmassa, etteivät he päätyisi jihadistien värväyslistoille.

Kristillisdemokraattien kansaedustaja Peter Östman puhui aiemmin iltapäivällä eduskunnan Israel70v-juhlaseminaarissa. Hän sanoi, että Suomen hallituksen pitäisi aloittaa perusteellinen tarkastelu siitä, kuinka palestiinalaisjärjestöille lähetetyt sadat miljoonat suomalaisten avustusrahat on käytetty viimeisten 20 vuoden aikana.

Östman on niinikään jättänyt hallitukselle kirjallisen kysymyksen ulkoasiainministeriön viestintä- ja globaalikasvatustuella rahoitetusta Israelin vastaisesta kampanjasta.

Ylös