Varhaiskasvatuslain vastustajien mielenilmaus oli värikäs mutta rauhallinen

26.4.2018 klo 08:03 Politiikka Kristiina Kunnas

Varhaiskasvatuslakia vastustettiin Eduskuntatalon edessä keskiviikkona.

Uutta varhaiskasvatuslakia vastustavaan mielenilmaukseen osallistui keskiviikkona 1 500–2 000 ihmistä, arvioi Helsingin poliisi.

Eduskuntatalon edessä pidetty mielenilmaus näytti värikkäältä, mutta sujui poliisin mukaan rauhallisesti.

Varhaiskasvatuslaki kriisiyttää päiväkotien tilanteen. – KD:n puheenjohtaja, kansanedustaja Sari Essayah

Mielenilmaukseen osallistuivat Julkisten ja hyvinvointialojen liitto (JHL), Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliitto Jyty, Suomen lähi- ja perushoitajaliitto Super, Tehy sekä Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentia.

Kansanedustaja, KD:n puheenjohtaja Sari Essayah puhumassa mielenilmauksessa. Puoluesihteeri Asmo Maanselkä kuvaa. Kristillisdemokraatit haluaa päiväkoteihin pienemmät ryhmäkoot ja henkilökunnalle paremman palkan. – Uusi laki muuttaa henkilöstömitoituksia ja kelpoisuusehtoja ja hankaloittaa siten rekrytointeja jo ennestään henkilöstöpulasta kärsivällä alalla, Essayah kritisoi. (Kuva Olavi Kietäväinen)

Puoliltapäivin alkanut ja iltakuuteen kestänyt ulosmarssi koski sekä yksityisellä että kunnallisella sektorilla työskenteleviä.

Liittojen jäseniin kuuluu lastenhoitajia ja lastentarhanopettajia.

Tällä hetkellä lastentarhanopettajaksi voi kouluttautua sekä yliopistosta että ammattikorkeakoulusta.

Opetusalan Ammattijärjestön OAJ:n koulutusjohtaja Heljä Misukka totesi Twitterissä, että järjestöön kuuluvia lastentarhanopettajia ei marssi keskiviikkona ulos.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja, kansanedustaja Sari Essayah puhui mielenilmauksessa Eduskuntatalon portailla.

– Varhaiskasvatuslaki kriisiyttää päiväkotien tilanteen, Essayah totesi.

– Se muuttaa henkilöstömitoituksia ja kelpoisuusehtoja ja hankaloittaa siten rekrytointeja jo ennestään henkilöstöpulasta kärsivällä alalla.

Essayah’n johtama Kristillisdemokraatit sekä puolueen eduskuntaryhmä ovat puhuneet alan paremman palkkauksen puolesta.

– Tällä hallituskaudella on heikennetty varhaiskasvatuksen laatua kasvattamalla jo ennestään suuria varhaiskasvatuksen ryhmäkokoja. Kristillisdemokraatit on vaatinut ryhmäkokojen pienentämistä, Essayah muistutti.

Ylös