Keski-Suomen KD ehdottaa: Tunnin oikorata Jyväskylästä Helsinkiin

29.4.2018 klo 08:45 Kotimaa Merja Eräpolku

Keski-Suomen Kristillisdemokraatit esittää selvityksen tekeminen suorasta pikaratayhteydestä Helsingin ja Jyväskylän välille.

– Tavoitteena tulisi olla, että junayhteydellä pääsisi Jyväskylästä Helsinkiin tunnissa. Aikatavoitteena olisi, että tämä massiivinen hanke toteutuisi 20 vuoden sisällä. Keski-Suomen liikenneyhteyksien kehittämisessä on otettava rohkeita uusia askeleita eteenpäin, jotta emme jää kehityksen jalkoihin, todetaan piirin kevätkokouksen kannanotossa.

Uusi yhteys Helsingistä Jyväskylään vähentäisi liikennettä ruuhkaisella pääradalla ja parantaisi siten koko raideliikenteen luotettavuutta.

– Emme voi ajatella vain Helsinki-Tampere -yhteyden parantamista. On hyvin erikoista, että maan tärkeimmällä kuljetusreitillä eli nelostiellä ei ole raidevaihtoehtoa. Uusi yhteys Helsingistä Jyväskylään vähentäisi liikennettä ruuhkaisella pääradalla ja parantaisi siten koko raideliikenteen luotettavuutta.

Kannanotossa muistutetaan, että lyhyemmällä junayhteydellä olisi merkittävä vaikutus Jyväskylän seudun ja koko maakunnan kilpailukyvylle ja ympäristölle. Ilmastotavoitteet on asetettu niin, että ne vaativat raideliikenteen lisäämistä. Kun edestakainen junamatka Helsinkiin lyhenisi noin neljällä tunnilla myös päivittäinen työssäkäynti pääkaupunkiseudulle tulisi realistiseksi vaihtoehdoksi.

Ylös