Antero Laukkanen on konkari 25 vuotta täyttävällä Jeesus-marssilla: ”Tämä on rukousliike, jossa olen saanut olla mukana”

1.5.2018 klo 14:57 Politiikka Samuli Rissanen

Laukkanen muistuttaa, että Jeesus-marssi ei ole poliittinen liike, vaan rukousliike. Sen tarkoituksena on tuoda Jumalan ylistäminen ja ilo, kiitollisuus ja rukous keskelle kaupunkia.

Kristillisdemokraattien kansanedustaja Antero Laukkanen on tuttu näky nykyisin yhteiskristillisen vapputapahtuman yhteydessä järjestettävällä Jeesus-marssilla Helsingissä.

Marssi täyttää tänä vuonna 25 vuotta ja Laukkanen kertoo olleensa mukana lähes joka kerta. Tällä kertaa hän toi marssille myös tervehdyksen eduskunnasta toimiessaan tapahtuman juhlapuhujana.

– Tämä ei ole poliittinen liike, vaan rukousliike. Sen merkittävin osa on kaikkien kristittyjen yhteinen julistus siitä, että Jumala on hyvä ja hänen rakkautensa on aivan jokaista varten, Laukkanen muistutti Helsingin Senaatintorille kokoontuneelle kristikansalle.

Vuoden 1995 ”megamarssin” jälkeen Helsingin Sanomat epäili marssia kuvanneessa uutisjutussaan,  että ”varastaako Jeesus vapunkin”. – Meitä oli tuolloin marssimassa 8 500 henkilöä, Laukkanen kertoo.

Kaikki alkoi vuonna 1992, kun pieni Chrisma-seurakunta päätti järjestää Jeesus-marssin Englannissa syntyneen March for Jesus -liikkeen mallin mukaan. Ensimmäinen marssi oli Laukkasen mukaan hyvin pieni, noin 30 hengen rukouskävely ympäri Helsinkiä.

Seuraavana vuonna marssijoita oli jo 1500 ja 1994 jo lähes 4000 ja seuraavana vuonna nähtiin tapahtuman huippu osallistujamäärässä.

Laukkanen muistaa, että vuoden 1995 ”megamarssin” jälkeen Helsingin Sanomat epäili marssia kuvanneessa uutisjutussaan,  että ”varastaako Jeesus vapunkin”.

– Meitä oli tuolloin marssimassa 8 500 henkilöä, Laukkanen kertoo.

Jeesus-marssi lähti Helsigissä liikkeelle vuonna 1993 pienellä joukolla, joka kuitenkin kasvoi nopeasti. Vuonna 1995 oli huippuvuosi, jolloin 8500 ihmistä lähti marssien ja ylistäen Helsingin kaduille. Tämän vuoden tapahtumaankin saapui runsaasti sitkeitä marssijoita, vaikka tapahtumaa verotti kolea sää. (Kuva:Samuli Rissanen)

”Suomen voi pelastaa vain hengellinen reformaatio”

Kristillisdemokraattien kansanedustaja Antero Laukkanen muistutti Radio Dein ja Kristityt yhdessä ry:n järjestämässä perinteisessä vappu-tapahtumassa Suomen menestystarinasta 100-vuotisen itsenäisyyden aikana.

Hyvinvointi on lisääntynyt ilmiömäisellä vauhdilla: Vielä itsenäistymisen aikaan Suomi oli köyhä ja ristiriitojen täyttämä maa. Keskimääräinen elinikä oli 46 vuotta, bruttokansantuote kehitysmaan nykytasoa ja kansakoulua pitemmälle opiskeli vain viisi prosenttia väestöstä.

Laukkanen uskoo, että hyvinvoinnin taustalla vaikuttavat kristillinen usko ja arvot, kun kansa oppi lukemaan Raamattua lukemalla. Suomalaisen sielunmaiseman täyttivät kristilliset hyveet: rehellisyys, oikeudenmukaisuus, perhekeskeisyys, työn tekeminen oman leivän eteen, lähimmäisyys, toisista huolehtiminen, omasta jakaminen, kohtuullisuus ja sosiaalinen oikeudenmukaisuus.

–  Meistä alkoi kasvaa yhteiskunta, jossa koulutuksen ja sivistyksen merkitys korostui, olimme edelläkävijöitä. Kristilliset arvot juurtuivat syvälle kansamme sydämeen ja omaantuntoon.

Laukkanen muistuttaa, että perusta murtuu ja katoaa silloin, kun Raamattu ja kristinuskon ajattomat totuudet siirretään syrjään. Niin kuin nyt nähdään tapahtuvan.

– Suomi elää nyt vahvaa arvojen murrosvaihetta. Se näkyy hyvin monessa asiassa, kuten perusopetuksen ja varhaiskasvatuksen maallistuneissa kasvatustavoitteissa, joista kristillinen perintö on häivytetty lähes kokonaan.

– Olemme kasvattaneet sukupolvia ilman Jumalan tuntemista, ja nyt niitämme sen satoa. Maailmankatsomus, joka ei tunnusta Taivaallisen Isän rakkautta ja jokaisen ihmisen mittaamatonta arvoa ja ainutlaatuisuutta, jättää henkisesti tyhjän päälle, Laukkanen sanoi.

Hyvinvointiyhteiskunnan voi pelastaa vain yhteiskunnan hengellinen reformaatio, jossa sydämet jälleen kääntyvät Jumalan puoleen ja saamme kokea kansallisen mielenmuutoksen

Laukkanen kehottikin taisteluun kristillisen uskon ja arvoperinnön säilymisen puolesta. Hänen muistutti, että kristityt eivät saa eivätkä voi enää vaieta. Taistelu pitää käydä sekä rukoillen että vaikuttaen.

– On noustava vastaiskuun, sytytettävä vastavalkeat ja alettava puhua siitä, mitä on tapahtumassa. On korostettava kristillisen kasvatuksen ja kristillisten koulujen merkitystä. On korostettava lapsen oikeutta omaan uskoon. On korostettava kristillisen avioliiton, miehen ja naisen välistä avioliittoa parhaana perhemallina. Meidän on seistävä rohkeasti Israelin rinnalla, kaikkea antisemitismiä vastaan.

Laukkasen mukaan hyvinvointiyhteiskunnan voi pelastaa ainoastaan hengellinen reformaatio, jossa sydämet jälleen kääntyvät Jumalan puoleen kansallisessa mielenmuutoksessa ja -uudistuksessa.

– Kristillisen arvoperustan rakentaminen uudelleen yhteiskuntamme perustaksi on meille sydämen asia ja suuri rukousaihe.

Ylös