Ylen harhaanjohtava eläkeuutisointi harmittaa: ”KD ajanut koko vaalikauden korotuksia pienimpiin eläkkeisiin”

3.5.2018 klo 18:41 Kotimaa Merja Eräpolku

Kristillisdemokraattien kansanedustaja Sari Tanus pitää Ylen eläkkeitä koskevaa uutisointia harmillisena ja harhaanjohtavana. Ylen uutisessa, joka koski Sdp:n puheenjohtajan Antti Rinteen vappupuhetta eläkkeiden korotuksista, väitettiin, että muiden muassa Kristillisdemokraatit tyrmäävät puheet eläkkeiden korotuksista.

Kansanedustaja Sari Tanus muistuttaa, että KD on koko vaalikauden ajan ajanut korotuksia pienimpiin eläkkeisiin.

Tanus toivookin, ettei eläkeläisistä tehdä politiikan pelinappuloita, vaan puolueilta löytyy yhteinen tahtotila eläkeläisten aseman parantamiseksi.

–  KD ei ole ottanut kantaa Antti Rinteen puheeseen. Ainoastaan puoluesihteeri Asmo Maanselkä on kommentoinut puhetta omassa blogissaan ja kritisoinut Antti Rinnettä Sdp:n esitysten laskelmien puutteesta, Tanus toteaa.

Maanselkä kirjoitti, että ”demareiden vaalilupausten hintalappu alkaa lähestyä 10 miljardia pitkällä aikavälillä ja ne lupaukset ovat tehty ennen vaikuttavuusarviointeja. Rinne lupaa veronmaksajien rahoja jo ennen edes karkeita laskuharjoituksia”.

Sari Tanus muistuttaa, että tällä hallituskaudella eläkeläisten asema on entisestään heikentynyt.

– Nyt pienimpiä eläkkeitä saavat ihmiset joutuvat turvautumaan toimeentulotukeen ja asumistukeen. On tärkeää, että tilanteeseen puututaan. Viime vuonna käydyssä eläkekeskustelussa lähes kaikki puolueet kannattivat korotuksia pienimpiin eläkkeisiin.

Tanus toivookin, ettei eläkeläisistä tehdä politiikan pelinappuloita, vaan puolueilta löytyy yhteinen tahtotila eläkeläisten aseman parantamiseksi.

Hän pitää pieniin eläkkeisiin kohdistuvaa tasokorotusta välttämättömänä ja muistuttaa täysistunnossa tekemistään lausumaehdotuksista, joissa muun muassa esitettiin, että hallitus aloittaa valmistelut takuu-, kansan- ja pienten työkyvyttömyyseläkkeiden tuntuvan korotuksen toteuttamiseksi sekä pienten eläkkeiden verotuksen keventämiseksi.

 

Ylös