Kristillisdemokraattien puoluevaltuusto ärähti Kokoomuksen toiveesta purkaa Alkon monopoli: ”Täysin edesvastuutonta”

5.5.2018 klo 15:43 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattien puoluevaltuusto on tyrmistynyt Kokoomuksen ulostulosta Alkon monopolin purkamisesta. KD puoluevaltuuston mielestä Alkon monopolin säilyttäminen on paras tapa huomioida haitat ja kerätä varat miljardiluokan ongelmien hoitoon.

– On tosiasioiden kieltämistä väittää, etteikö alkoholin kulutus olisi merkittävä ongelma yhteiskunnassamme. Asenne alkoholin käyttöön päihdyttävässä tarkoituksessa ei valitettavasti muutu sillä, että lainsäädäntöä ja käytänteitä löyhennetään, puoluevaltuuston kannanotossa sanotaan.

– Vastuun ottaminen ei ole uskon asia. Tosiasiat puhuvat tätä vastaan. Mikäli yksilöt kantaisivat vastuuta alkoholin käytöstä, yhteiskunnassamme vallitsisi jo erilainen päihdekulttuuri

Puoluevaltuuston mielestä on täysin edesvastuutonta antaa signaalia löyhempään alkoholipolitiikkaan, kun tutkimusten mukaankin juuri alkoholin käyttö on keskeinen sosiaali- ja terveysmenojen aiheuttaja.

Lisäksi päihteet ovat yleisesti erilaisten väkivaltarikosten, lastensuojelun sekä perheiden kriisitilanteiden taustalla. Myös ikäihmisten keskuudessa alkoholin käyttö on lisääntynyt.

Kokoomus perustaa näkemyksensä tekemäänsä jäsenkyselyyn, jossa yli 80 prosenttia puolueen jäsenistä tukee viinamonopolin purkamista. Henrik Vuornoksen mukaan kyseessä on merkittävä askel kohti yksilöiden vastuuseen uskovaa yhteiskuntaa.

– Vastuun ottaminen ei valitettavasti kuitenkaan ole uskon asia. Tosiasiat puhuvat tätä vastaan. Mikäli yksilöt kantaisivat vastuuta alkoholin käytöstä, yhteiskunnassamme vallitsisi jo erilainen päihdekulttuuri, kristillisdemokraatit ärähtävät.

 

Ylös