KD:n uusi perhepoliittinen ohjelma korostaa perheen hyvinvoinnin merkitystä

1.6.2018 klo 14:02 Politiikka Merja Eräpolku

Kristillisdemokraattien uusittu perhepoliittinen ohjelma katsoo laajasti koko perhettä – lapsia, nuoria, vanhempia ja isovanhempia.

– Lapsi- ja perheystävällisyys on päätöksistä näkyvää iloa lapsista ja intohimoa heidän unelmiensa edellytysten luomisesta, sanoo KD:n puheenjohtaja, kansanedustaja Sari Essayah.

35-sivuinen ohjelma otsikolla ”Lapsiystävällinen Suomi” sisältää lapsiin ja perheisiin sisältyviä ehdotuksia laajalla skaalalla ja kokonaisvaltaisesti eri politiikkalohkoilla.

Kristillisdemokraattien lapsimyönteisen perhepolitiikan neljä pääajatusta ovat lapsen edun ensisijaisuus kaikessa päätöksenteossa, vanhempien mahdollisuus tehdä hoitoratkaisut eri vaihtoehdoista, joustojen lisääminen ja sääntelyn vähentäminen perheiden etuuksissa ja vanhempainvapaissa sekä perheiden kannustaminen nykyista suurempaan lapsilukuun.

– Lapsiperheiden asemaa vahvistavilla ratkaisuilla lisätään perheiden uskoa omaan selviytymiseen ja kannustetaan nykyistä suurempaan lapsilukuun. Ennaltaehkäisevä perheen hyvinvoinnin tukeminen on ehdottomasti edullisin ja tehokkain tapa rakentaa menestyvää yhteiskuntaa pitkälle tulevaisuuteen, Essayah korostaa.

Ohjelmassa todetaan, että on päästävä irti vaalikausittaisesta ajattelusta kohti pitkän tähtäimen hyvinvoinnin rakentamista.

– Lapsiperheiden hyvinvoinnista huolehtiminen ikääntyvässä Suomessa on välttämätön osa kaukokatseista tulevaisuuspolitiikkaa. Panostukset kasvaviin lapsiin, heidän opetukseensa ja hyvinvointiinsa, tuottavat hyvinvointia ja elinvoimaa pitkällä tähtäimellä, Essayah muistuttaa.

Ohjelma näkee perheen hyvinvoinnin koko yhteiskunnan hyvinvointia kannattelevana peruspilarina, jonka horjuttaminen vaarantaa koko yhteiskunnan tulevaisuutta.

– KD:n kansanedustajien on tarkoitus edistää ehdotuksia valtiopäivätoimin ja nostamalla niitä yleiseen keskusteluun kirjoituksissa ja kannanotoissa. Eduskuntaryhmässä toivotaan, että puolueen järjestökenttä ja jäsenistö löytävät aineiston taustamateriaaliksi myös omiin kannanottoihinsa, toteaa ohjelmapohjaa työstänyt eduskuntaryhmän poliittinen sihteeri Marjo Loponen.

Voit tutustua Kristillisdemokraattisen eduskuntaryhmän 24.5. hyväksymään laajaan ohjelmatekstiin: https://www.kd.fi/politiikka/ohjelmat/perhepoliittinen-ohjelma-2018

Ylös