Hampurilaisketju tarjoaa ilmaisen aterian tuottajille

2.6.2018 klo 10:03 Kotimaa

Ravintolaketju Friends & Brgrs järjestää ensi viikon perjantaina 8. kesäkuuta tuottajapäivän. Ketjun ravintolat tarjoavat silloin ilmaisen burgeriaterian suomalaisille alkutuottajille.

Tuottajapäivän tempauksellaan hampurilaisketju haluaa kiittää suomalaisia maataloustuottajia ja haastaa myös muita kotimaisia raaka-aineita käyttäviä yrityksiä osoittamaan arvostusta tuottajien tekemää työtä kohtaan. Kutsu koskee kaikkia tuottajia riippumatta siitä, tuottavatko he lihaa, maitoa, viljaa tai kasviksia.

Friends & Brgrs on Suomen suurin premium-burgeriketju. Ruoka tehdään tuoreista ja korkealuokkaisista raaka-aineista mahdollisimman pitkälti ilman lisäaineita. Kotimaiset raaka-aineet ovat tärkeä osa konseptia.

– Meillä on kunnianhimoinen tavoite käyttää kotimaisia raaka-aineita ympäri vuoden. Käytämme suomalaista tomaattia ja salaattia myös talvisin. Joskus voi tulla vastaan tilanteita, joissa jotain tiettyä raaka-ainetta ei löydy ollenkaan Suomesta ja silloinkin ostamme raaka-aineet mahdollisimman läheltä, sanoo Friends & Brgrs:n toimitusjohtaja Peter Fagerholm.

Viisi vuotta sitten perustettu yritys työllistää yhteensä noin 150 henkilöä. Ketjulla on ravintolat Pietarsaaressa, Helsingissä, Tampereella ja Oulussa sekä syksyllä myös Vaasassa. Lähes kokonaan suomalaisomisteinen yhtiöllä on ravintolat myös Kööpenhaminassa ja Hampurissa sekä suunnitteilla Frankfurtiin.

Ylös