KD:n kansanedustajat Sari Tanus ja Antero Laukkanen: ”Kenenkään ei tarvitse sietää tupakansavua kodissaan”

2.6.2018 klo 11:10 Politiikka Kristiina Kunnas

– Oikeutta tupakoida pitää voida rajoittaa silloin, kun se selvästi haittaa muita ihmisiä, muistuttavat kansanedustajat Sari Tanus ja Antero Laukkanen kirjallisessa kysymyksessään hallitukselle.

Kristillisdemokraattien kansanedustajat Sari Tanus ja Antero Laukkanen peräänkuuluttavat hallitukselta ripeitä toimia tupakoinnista sivullisille aiheutuvien haittojen rajaamiseksi.

Tanus ja Laukkanen kysyvät aikooko hallitus ryhtyä toimiin kieltääkseen tupakoinnin taloyhtiöiden parvekkeilla ja sisätiloissa.

Esitämme, että hallitus valmistelisi laajempaa ja kaikkia koskevaa tupakointikieltoa taloyhtiöiden parvekkeilla ja sisätiloissa. – Kansanedustajat Sari Tanus ja Antero Laukkanen, KD

– Monet kärsivät muiden tupakoinnista aiheutuvista savu- ja hajuhaitoista omassa kodissaan. Oikeutta tupakoida pitää voida rajoittaa niissä tapauksissa, kun se selvästi haittaa muita ihmisiä, toteavat Tanus ja Laukkanen kysymyksessään.

Parveketupakoinnin rajaamista esitti torstaina sosiaali- ja terveysministeriön asettama työryhmä. Se jätti Suomi savuttomaksi -mietintönsä tupakka- ja nikotiinipolitiikasta ministeri Saarikolle toukokuun viimeisenä päivänä.

Työryhmä esittää mietinnössään esimerkiksi asunto-osakeyhtiölain muuttamista niin, että taloyhtiöiden asukkaat voisivat enemmistöpäätöksellä kieltää parveketupakoinnin taloyhtiön parvekkeilla ja sisätiloissa.

Sari Tanus ja Antero Laukkanen muistuttavat kuitenkin hallitukselle jättämässään kirjallisessa kysymyksessä, että määräenemmistön saaminen taloyhtiön yhtiökokouksessa voi olla todella vaikeaa, mikäli parveketupakoinnista aiheutuu haittaa vain muutamilla osakkaille.

– Esitämme, että hallitus valmistelisi laajempaa ja kaikkia koskevaa tupakointikieltoa taloyhtiöiden parvekkeilla ja sisätiloissa, Tanus ja Laukkanen kertovat.

Ylös