KD:n kannatus 4,3% ja nousussa IL-US -kannatusmittauksessa

4.6.2018 klo 10:13 Politiikka Merja Eräpolku

Kristillisdemokraattien kannatus on Iltalehden ja Uuden Suomen eilen julkistetussa tutkimuksessa noussut 4,3 prosenttiin, missä on +0,3 prosenttiyksikköä nousua huhtikuun mittauksesta. Alkuvuoden ajan samainen kysely osoitti KD:lle 3,9% kannatusta.

Suurimpana puolueena kyselyn tuloksissa jatkaa SDP, joka saa 21,2 prosentin kannatuksen. Laskua huhtikuusta 0,6 prosenttiyksikköä. Kokoomuksen kannatus on 19,5%, Keskustan 15,1% ja Vihreiden 13,1%.

Uusimman kannatusmittauksen aineisto on kerätty 18.-31. toukokuuta. Kyselyssä tiedusteltiin, jos eduskuntavaalit järjestettäisiin nyt, mitä puoluetta tai ryhmittymää kannattaisit. Tutkimuksen teki Iltalehden ja Uuden Suomen toimeksiannosta Tietoykkönen Oy.

Toukokuun puolivälissä Kantar TNS:n Helsingin Sanomien toimeksiannosta tehdyssä tutkimuksessa KD:n kannatus oli 3,8% ja myös se osoitti lievää nousua. Toukokuun alussa julkaistu Ylen Taloustutkimuksella teettämä kysely puolestaan antoi KD:lle 3,3% kannatuksen.

Ylös