Helsingin KD Nuoret jätettiin pois keskiviikon Osalliseksi Stadissa -tapahtumasta Narinkkatorilla

6.6.2018 klo 15:28 Politiikka Kristiina Kunnas

Muut poliittiset nuorisojärjestöt olivat tervetulleita, mutta Kristillisdemokraattien ja Perussuomalaisten nuoret eivät päässeet Helsingin kaupungin järjestämään Osalliseksi Stadissa -tapahtumaan tänään keskiviikkona Narinkkatorilla.

– Meidät jätettiin pois, koska emme nuorisojärjestönä osallistuneet viime syksyn Maksuton ehkäisy alle 25-vuotiaille -kannanottoon, kertoo Helsingin KD Nuorten puheenjohtaja Aino Samela.

– Emme osallistuneet silloin siksi, koska emme kaikin osin kannattaneet kannarin sisältöä.

Osalliseksi Stadissa -tapahtumassa tänään keskiviikkona Narinkkatorilla klo 12–16 on ollut musiikkivieraitten lisäksi ”tarjolla monipuolisesti tietoa nuorten osallistumis- ja vaikutusmahdollisuuksista, työllistymisen tuista ja poluista sekä työpaikoista, seksuaaliterveydestä ja -oikeuksista sekä maksuttomasta ehkäisystä”.

Nuorilla pitäisi olla vapaus valita mielipiteensä. Nyt kaupunki ei antanut meidän kaikkien nuorisojärjestöjen ilmaista omaansa. – Helsingin KD Nuorten puheenjohtaja Aino Samela

Tapahtuman järjestää Helsingin kaupunki yhteistyökumppaneineen.

– Kritisoin KD Nuorten sekä Perussuomalaisten Nuorten poisjättämistä erityisesti siksi, että tapahtuman järjestäjä on Helsingin kaupunki yhteistyökumppaneineen, toteaa Kristillisdemokraattisen valtuustoryhmän sihteeri, järjestöpäällikkö Mikko Rekimies.

– Julkisena toimijana kaupungin pitää kohdella kaikkia järjestöjä tasapuolisesti – riippumatta poliittisista mielipiteistä, Rekimies jatkaa.

Helsingin KD Nuorten puheenjohtaja Aino Samela muistuttaa, että ehkäisemisessä on kyse muustakin kuin epätoivotun raskauden ennaltaehkäisystä.

–  KD Nuoret haluaisi ehkäistä myös irtosuhteita. On tärkeää, että nuoret saavat kuulla erilaisia kantoja, ettei tietoa rajoiteta vain johonkin tiettyyn suuntaan. Nythän kaupunki päättää, mitkä vaihtoehdot se antaa nuorille.

Lisäksi KD Nuoret olisi halunnut ottaa kantaa työllisyyteen.

–  Mutta seksuaaliterveydestä ja seksiasioista olisimme voineet myös lausua erilaisen mielipiteen. Kannattaa odottaa sitä oikeaa, ennen kuin lähtee seksisuhteeseen.

– Ennen kaikkea: nuorilla pitäisi olla vapaus valita mielipiteensä. Nyt kaupunki ei antanut meidän kaikkien nuorisojärjestöjen ilmaista omaansa, Samela kritisoi.

 

Katso: Osalliseksi Stadissa -tapahtuman ilmoitus Facebookissa täällä

Ylös