Laukkanen Keuruun konferenssissa: ”Kansakunnan menestys kytkeytyy siihen, miten noudatamme Raamatun ohjeita”

22.6.2018 klo 15:01 Kotimaa Merja Eräpolku

– Jos tämä kansa haluaa oikeasti menestyä ja kasvaa niin henkisesti kuin hengellisesti, on sen palattava Jumalan sanan luo sen ohjaukseen, korosti pastori-kansanedustaja Antero Laukkanen Juhannuskonferenssissa Keuruulla.

Helluntailiikkeen Juhannuskonferenssia vietetään teemalla ”Tulevaisuus ja toivo”. Keskiviikkoiltana alkanut viisipäiväinen konferenssi kerää kaikkiaan noin 30 000 osallistujaa Keuruulle.

Juhannusaaton jumalanpalveluksessa tänään 22. kesäkuuta pitämässään puheessa Antero Laukkanen totesi keskittyvänsä siihen, miten hän kristittynä Raamattuun uskovana päättäjänä näkee tulevaisuuden ja toivon.

–  Raamatun mukaan kansakunnan menestys ja hyvinvointi rakentuu sen pohjalle, miten me kunnioitamme ja noudatamme Raamatusta nousevia ohjeita. Suomen kansan toivo ja tulevaisuus on Jumalan sanan – Raamatun – tunteminen ja ymmärtäminen.

– Tärkeämpää kuin minun näkemykseni Raamatusta, on Raamatun näkemys minusta ja tästä maailmasta, jonka Jumala on meille luonut.

Laukkanen muistutti, ettei Suomen ei tule unohtaa kristillisiä Juuriaan.

–  Meidän pitäisi olla niistä ylpeitä. Suomi on syntynyt Raamattua lukemalla, kun Agricola käänsi Raamatun ja me kansakuntana opimme lukemaan Raamattua lukemalla. Tästä lukutaidosta ja Raamatun tuntemisesta on syntynyt sivistyksemme kehityksen pohja ja tämä hyvinvointivaltion ihanne, josta me saamme tänään nauttia.

Tärkeämpää kuin minun näkemykseni Raamatusta, on Raamatun näkemys minusta ja tästä maailmasta, jonka Jumala on meille luonut.

Hän totesi kuuluvansa siihen sukupolveen, joka vielä sai koulussa kristillisiin arvoihin pohjautuvan kasvatuksen ja rohkaisi pitämään kiinni kristillisen kasvatuksesta myös nykypäivänä.

–  Kun menin 1965 kouluun, oli pulpetissa kaksi kirja: virsikirja ja Raamattu, eikä niitä silloin pidetty maailman kaikkeuden suurimpana uhkana lapsen kehitykselle. Ne nähtiin turvana ja perustana hyvälle elämälle.

– Kun Suomi laskee irti hengellisistä juuristaan ja kristillisestä perinnöstä, se astuu kohti moraalin pirstoutumista. Ja kun moraali pirstoutuu, harmaat alueet laajenevat, ja oikean ja väärän raja hämärtyy.

Laukkasen mukaan kristillisyyden elintila Suomessa kaventumassa, mistä kertoo muun muassa se, että Raamattuun uskovia ihmisiä on alettu kutsua äärikristityiksi.

– Meiltä halutaan viedä mahdollisuus uskon julkiseen ilmaisemiseen, vaikka se on perusoikeutemme.

– Kristillisyys ei ole vain uskoa yksityisyydessä, se on tapa ajatella julkisesti. Se on perusoikeus, jonka kaikki ihmisoikeusjulistukset vahvistavat.

Millaisen Suomen me haluamme? Sen me voimme valita, Laukkanen uskoo.

– Me siis valitsemme opettaa lapsillemme Jumalan sanan ohjeita, elämää suojaavia ohjeita ja periaatteita. Näin me luomme yhteiskunnan, joka on juureva, se uskaltaa katsoa kauas tulevaisuuteen uskoen ja luottaen Jumalan hyvyyteen, täynnä toivoa ja luottamusta, meitä kannattavat ikuiset sanan lupaukset, jotka ovat siirrettävissä tuleville sukupolville.

Perjantai-iltapäivällä konferenssissa esitetään säveltäjä Lasse Heikkilän Sovinnon messu päivitetyssä muodossa. Siinä käsitellään myös sisällissodan 100-vuotismuistovuotta toivoa herättävällä tavalla.

Juhannusaaton konferenssijumalanpalvelus on kuultavissa sunnuntaina 24.6. klo 11 Yle Radio 1:stä. Juhlapuhujana Antero Laukkanen, juonto: Jori Asikainen. Musiikista vastaa musiikkiryhmä HOPE, joht. Piia Kytökorpi, Mariana Pirhonen ja Minna Kallinen-Kuisma.

Ylös