”Lapsen kotihoitoa ei arvosteta riittävästi” – Marjo Loponen päivitti Kristillisdemokraattien perhepoliittisen ohjelman

30.6.2018 klo 12:29 Politiikka Kristiina Kunnas

Kristillisdemokraattien perhepoliittisen ohjelman päivityksestä päävastuun kantanut Marjo Loponen muistuttaa, että myös kotona voidaan antaa laadukasta varhaiskasvatusta alle kolmivuotiaille.

– Lasten kotihoito nähdään valitettavan laajasti huonona vaihtoehtona, Marjo Loponen hämmästelee.

– Puhutaan paljon lapsen oikeudesta saada laadukasta varhaiskasvatusta tai osattomuudesta varhaiskasvatukseen. Nähdään, että kotihoidon leikkauksella saataisiin äidit nopeammin töihin ja pidentämään työuria, KD:n perhepoliittisen ohjelman päivityksestä päävastuussa ollut Loponen kertoo.

Lastenpsykiatrit ovat harvinaisen yksimielisiä siitä, että kotihoito tai hoito ihan pienessä ryhmässä on pienen lapsen kehitykselle se paras vaihtoehto. – KD:n perhepoliittisen ohjelman päivityksestä päävastuussa ollut Marjo Loponen

Kristillisdemokraattisen eduskuntaryhmän poliittisena sihteerinä kevään ajan toiminut Loponen muistuttaa KD-Kompassi -ohjelman haastattelussa siitä, miten kallista alle kolmivuotiaiden varhaiskasvatus yhteiskunnalle on. (Kuuntele ohjelma täältä )

– Sille pitäisi olla todella merkittävät perusteet. Kuitenkin lastenpsykiatrit ovat harvinaisen yksimielisiä siitä, että kotihoito tai hoito ihan pienessä ryhmässä on pienen lapsen kehitykselle se paras vaihtoehto, hän sanoo.

Siksi Loponen hämmästelee sitä, että niin moni haluaisi yhteiskunnan voimakkaasti tukevan päivähoitoa ja alle kolmivuotiaiden lasten hoitoa suurissa ryhmissä.

– Sen sijaan mielestäni pitäisi tukea näin pienten lasten hoitoa kotona tai pienissä ryhmissä, kuten perhepäivähoidossa, Loponen sanoo.

– Kotona voidaan antaa erittäin laadukasta varhaiskasvatusta, se ei ole ainoastaan ammattilaisten yksinoikeus.

Loponen toimii Lahdessa kaupunginvaltuutettuna. Hän palasi tauon jälkeen Kristillisdemokraattisen eduskuntaryhmän poliittiseksi sihteeriksi, joskin vain muutaman kuukauden pestille tällä kertaa.

– Olen lähdössä raamattukoulutyöhön Havaijille perheeni kanssa. Toinen puoli minusta sykkii tälle politiikalle ja toinen hengelliselle työlle, Loponen toteaa.

 

Kuuntele Marjo Loposen KD-Kompassi -haastattelu kokonaisuudessaan täältä.

Marjo Loponen ja KD:n perhepoliittinen ohjelma

Marjo Loponen haastattelussa KD-Kompassi -ohjelmassa, Radio Dei la 30. kesäkuuta klo 12.50, uusinta ma 2.7. klo 22.35. Ismo Portin haastattelee.

 

Ylös