Östman edusti Suomea ystävyysryhmien konferenssissa Israelin parlamentissa

12.7.2018 klo 22:13 Politiikka Merja Eräpolku

Eduskunnan Israel-ystävyysryhmän puheenjohtaja Peter Östman osallistui tällä viikolla Israelin parlamentissa, Knessetissä, pidettyyn kolmipäiväiseen konferenssiin.

Knessetin puhemiehen Yuli Edelsteinin (Likud) isännöimään konferenssiin Jerusalemiin oli kutsuttu eri maiden parlamenttien Israel-ystävyysryhmien puheenjohtajia.

Tänään kotimaahan palannut kansanedustaja Peter Östman (kd) totesi tapahtuman olleen hyvin antoisa. Se oli tarjonnut erinomaisen mahdollisuuden tavata israelilaisia kansanedustajia ja verkostoitua muiden maiden Israel-ystävyysryhmien puheenjohtajien kanssa.

–  Oli todella mielenkiintoisia päiviä Israelissa. Tapasimme Knessetin jäseniä eri puolueista. Heillä toki on erilaisia näkemyksiä, mutta niistä huolimatta tekevät hyvää yhteistyötä paremman ja turvallisemman tulevaisuuden puolesta.

Tapahtuman kolmipäiväiseen ohjelmaan kuului seminaariosuus, ryhmätyöskentelyä, illallistilaisuuksia, tutustumisia ja yritysvierailu liikenneturvallisuutta edistävää tekniikkaa autoihin kehittävään yhtiöön.

– Itse osallistuin pyöreän pöydän keskusteluun terrorismin torjunnasta. Muita ryhmätyöskentelyn aiheita olivat muun muassa ympäristökysymykset ja korkean teknologian edistäminen.

Östmanin mukaan päivien aikana keskusteltiin paljon Israelin kohtelusta kansainvälisissä yhteisöissä, kuten EU:ssa ja YK:ssa.

– UN Watchin laskujen mukaan Israelin tuomitsevia lausumia on YK:ssa tehty parikymmentä. Samaan aikaan esimerkiksi Syyria on tuomittu vain muutamaan kertaan.

– Tiistain illallispuheessa Knessetin varapuhemies vetosi meihin vieraihin toteamalla, että ”Israel tarvitsee tukeanne. Emme tarvitse propagandaa. Ainoastaan että pysytään faktoissa, ja niin että oikea kertomus Israelista tulisi ihmisten tietoisuuteen”. Tähän ajatukseen on todella helppo yhtyä.

– Itse tulen luonnollisesti jatkamaan aktiivisesti hyvää yhteistyötä israelilaisten kanssa. Haluan osaltani puolustaa Lähi-idän ainoaa demokratiaa, Östman vakuuttaa.

Osallistujia konferenssissa oli kaikkiaan yli sata 32 maasta ympäri maailmaa. Östman oli ainoa edustaja Pohjoismaiden parlamenteista.

 

Ylös