Kristillisdemokraatit jälleen mukana Porin SuomiAreenalla

13.7.2018 klo 09:37 Kotimaa Merja Eräpolku

SuomiAreena järjestetään Porissa ensi viikolla 16.–20. heinäkuuta jo 13. kertaa. Myös kristillisdemokraatit ovat jälleen tapahtumissa vahvasti mukana koko viikon ajan.

MTV:n ja Porin kaupungin järjestämä SuomiAreena kerää yleisöä yhteiskunnallisten ja päivänpolttavien asioiden äärelle. Viime vuonna viikon lukuisiin tapahtumiin osallistui yhteensä 74 000 ihmistä.

Kristillisdemokraattien puoluepäivä on tiistaina 17.7., jolloin KD:n oma lavatunti pidetään Purje-lavalla Raatihuoneenpuistossa kello 13-14. Mukana lavakeskustelussa ovat kansanedustajat Sari Essayah, Sari Tanus ja Antero Laukkanen, puolueen 1. varapuheenjohtaja Tiina Tuomela ja puoluesihteeri Asmo Maanselkä. Tilaisuuden juontaa puoluevaltuuston puheenjohtaja Aki Ruotsala.

KD:n edustajia on mukana myös muissa Suomi Areena -viikon tapahtumissa. Sari Essayah osallistuu muiden puheenjohtajien tapaan tiistaina kello 14.30-15.30 ”Diktaattori vai demokraatti”- paneeliin Eetunaukion lavalla Itäpuistossa. Keskustelussa pohditaan muun muassa, miksi niin monet ovat valmiita äänestämään autoritäärisiä johtajia ja mistä löydämme demokraattisia johtajia, joihin kansa on valmis luottamaan.

Tiistaina Essayah on mukana myös kello 16-17 Puuvillan kauppakeskuksen paneelikeskustelussa, jossa puhutaan sosiaaliturvan uudistamisesta ja kello 18-19.30 MTV-lavalla Porin torilla eduskuntapuolueiden puheenjohtajien televisioitavassa tentissä.

Keskiviikkona 18.7. kello 10.20-10.40 MTV-lavalla KD:n puoluevaltuuston puheenjohtaja Aki Ruotsalan ja Rauman kaupunginvaltuutettu Sauli Ahvenjärven musaduo esittävät jatsahtavan dueton kahdella kitaralla säestäen. Iltapäivällä 14.30-15.30 KD Naisten puheenjohtaja Tiina Tuomela on MTV-lavalla mukana Tasa-arvotyö -paneelissa ja kello 16-17 Sari Essayah on MTV-lavalla pitämässä puolueen puheenjohtajan arvopuheen sekä mukana siihen liittyvässä keskustelussa. KD Nuorten puheenjohtaja Aleksi Sarasmaa on kello 17.30-18.30 MTV-lavalla ”Tulevaisuuden toivot” -keskustelussa, joka myös televisioidaan.

Lisäksi Aleksi Sarasmaa on torstaina 19.7. kello 14.30-15.30 MTV-lavalla nuorisojärjestöjen puheenjohtajien paneelissa ja perjantaina 20.7. kello 13-14 kaupungintalon pihalla paneelissa ”Väitellen vaaleihin – kenestä debattiin?”.

KD:n edustajien kanssa voi käydä juttelemassa Kansalaistorin puolueteltalla, joka on avoinna maanantaina kello 9-17, tiistaista torstaihin kello 10-17 ja perjantaina kello 10-16.

SuomiAreenan tilaisuuksia voi seurata suorana netistä SuomiAreena-TV:stä, MTV:n Katsomosta www.katsomo.fi sekä TV:stä MTV3-kanavalta. SuomiAreenan kaikista tapahtumista voi lukea tarkemmin nettisivuilta.

Tämän kesän teemana on turvallisuus, suvaitsevaisuus ja vastuullisuus. Tapahtuman pääyhteistyökumppanit ovat Puolustusvoimat, Veikkaus ja DNA.

Ylös