Essayah iloitsee KD:n kannatuksen noususta: ”Linjauksemme ovat lähellä kansalaisten sydäntä”

17.7.2018 klo 21:28 Politiikka Merja Eräpolku

Tänään julkistetun HS-gallupin mukaan Kristillisdemokraattien kannatus on noussut 4,2 prosenttiin. Nousua vastaavasta kannatusmittauksesta on 0,4 prosenttiyksikköä.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah iloitsee siitä, että gallupnousua on eri tutkimuslaitosten mittauksissa ollut koko alkuvuoden ajan. Hän kommentoi Helsingin Sanomien tilaaman kannatusmittauksen tulosta SuomiAreena -tapahtuman MTV:n puoluejohtajatentissä Porissa tänään tiistaina 17. heinäkuuta.

– KD on nostanut esille muun muassa vanhusten asiat. Olemme olleet tukemassa kansalaisaloitetta vanhusasiainvaltuutetusta.

– Meille on tärkeää perheiden hyvinvointi, omaishoito, myös se, että saadaan sellainen perhevapaauudistus, joka lähtee lasten tarpeista perheiden ehdolla, eikä mitään kiintiömallia, vaan että perhe itse saa päättää.

Kristillisdemokraatit tekevät arvopohjaista politiikkaa, joka uudistaa suomalaista yhteiskuntaa.

Essayah’n mukaan nämä ovat sellaisia linjauksia, jotka ovat lähellä kansalaisten sydäntä.

– Katson, että näillä linjauksilla olemme kasvattaneet kansalaisten luottamusta siihen, että Kristillisdemokraatit tekevät arvopohjaista politiikkaa, joka uudistaa suomalaista yhteiskuntaa, Essayah totesi.

HS-gallupin mukaan jos eduskuntavaalit järjestettäisiin nyt, keräisi Sdp saisi 22,1 prosenttia äänistä. Kokoomusta äänestäisi 20,2 prosenttia ja Keskustaa 15,3 prosenttia vastaajista.

Tutkimukseen haastateltiin puhelimitse yhteensä 2 516 henkilöä aikavälillä 11.6.–12.7.2018. Tutkimuksen toteutti Helsingin Sanomien toimeksiannosta Kantar TNS Oy.

Ylös