Aleksi Sarasmaa Tulevaisuuden toivot –tentissä: ”Eroon irtopisteiden hausta ja keinotekoisesta vastakkainasettelusta”

19.7.2018 klo 20:17 Politiikka Merja Eräpolku

KD Nuorten puheenjohtajan Aleksi Sarasmaan mielestä retoriikka on suomalaisessa politiikassa eniten pielessä. Hän toivoo, että tämä nuori sukupolvi voisi tuoda muutosta keskustelukulttuuriin.

– Pyritään hakemaan irtopisteitä ja yksittäisiä voittoja toisten kustannuksella. Etenkin somessa keskustelukulttuuri on laidalla ja toisella ankaraa ja heti sakotetaan toista osapuolta, jos vähänkin lipsahtaa, Aleksi Sarasmaa totesi MTV:n järjestämässä Tulevaisuuden toivot -tentissä.

SuomiAreenan MTV:n lavalla olivat keskiviikkona 18. heinäkuuta kaikkien eduskuntapuolueiden nuorisojärjestön edustajat toimittaja Juha Kaijan tentattavana. Tentin aikana keskusteltiin muun muassa nuorten työllistämisestä ja syrjäytymisestä, maahanmuutosta sekä politiikan uudistamisesta ja ja siitä, miten vallalla olevasta politikoinnista eli omien asioiden ajamisesta päästäisiin eroon.

Sarasmaa korosti, että politiikan uudistamiseksi pitäisi pyrkiä eroon irtopisteiden hausta ja oikeasti etsittäisiin koko Suomen yhteistä hyvää.

– Tämä on se suunta, johon pitäisi kehittää suomalaista politiikkaa.

– Mielikuvat ja arvot kuuluvat politiikkaan ja kukin puolue markkinoi niillä itseään äänestäjille. Kuitenkin keinotekoisesta vastakkainasettelusta tulisi luopua. Jokaisella puolueella on siinä peiliin katsomisen paikka.

– Totta kai asioista ollaan eri mieltä pitää keskustella ja väitellä mutta jos ollaan eri mieltä ja pistetään hanttiin vain siksi, että siitä jotain itse hyödytään, ei ole pitkällä tähtäimellä kestävää, Sarasmaa korosti.

Tentin voi katsoa MTV Katsomossa ja suomiareena.fi -sivuilta.

Ylös