Kristillisdemokraatit yhteistuumin vastuullisen politiikanteon kannalla

20.7.2018 klo 09:37 Politiikka Merja Eräpolku

– Paljon tulee myönteistä palautetta siitä, että KD on tehnyt maltillisesti ja vakaasti politiikkaa. Oppositioasemassa emme ole olleet räyhäopposition edustajia, vaan olemme pyrkineet esittämään omia ratkaisumallejamme, kertoi Sari Essayah SuomiAreenan -Purjelavalla tiistaina 17. heinäkuuta pidetyssä KD:n puoluepäivän tilaisuudessa.

KD:n puheenjohtaja Sari Essayah uskoo, että ihmiset haluavat entistä useammin tukea vastuullista ja maltillista politiikkaa.

– Tämän tyyppinen oppositiopolitiikan tekeminen ei välttämättä tuo nopeaa pikavoittoa, mutta tuo luottamuksen ja pitkän linjan tuen ja osaamispääoman karttumisen tunnustamisen.

–  On nähty, että populistiset liikkeet nopeasti syttyvät mutta myös nopeasti sammuvat. Aika monta kertaa lopputulokset ovat olleet tuhkaa, Essayah muistutti ja kertoi itse vierastavansa helppoheikkimäisiä ehdotuksia.

Peter Östmanin mukaan eduskuntaryhmälle on ollut tietoinen valinta tehdä rakentavaa oppositiopolitiikkaa.

– Uskomme siihen, että hallituspuolueet kuuntelevat tarkemmalla korvalla, kun ei räksytetä, ryhmäpuheenjohtaja arvioi.

Kansanedustaja Antero Laukkasen mukaan sama näkyy valiokuntatyössä, jossa asiallisella ja maltillisella linjalla saa paremmin näkemyksensä ja korjausehdotuksensa kuulluksi.

Kristillisdemokraattien kärkijoukko haluaa politiikassaan nostaa esiin kristillisdemokraattisesta ideologiasta nousevia ehdotuksia.

– Meillä on neljä arvokulmaa, jotka ovat ihmisarvon kunnioittaminen, perhe, sosiaalinen markkinatalous ja heikoimmista välittäminen sekä lähipäätösperiaate. Nämä ovat syvästä poliittisesta ideologiasta nousevia linjauksia, Essayah korosti.

Näkemykseen yhtyi myös kansanedustaja ja puolueen varapuheenjohtaja Sari Tanus. Hän painotti puolueen työskentelevän ihmisten kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin puolesta.

– Kun ihmiset pysähtyvät pohtimaan näitä meidän peruspilareita, niin uskon, että suuri osa suomalaisista kannattaa niitä.

Puoluesihteeri Asmo Maanselkä uskoo, että KD:n vahvuus on yhteistyökyky. Hän painotti, että suurissa uudistuksissa, kuten sosiaaliturvan uudistamisessa, yksityiskohtien viilaaminen on pitkä prosessi.

– Uskon, että meidät halutaan vaalivoiton jälkeen hallitukseen. Politiikan tekeminen on yhteistyötä ja siinä me olemme todella vahvoja, Maanselkä muistutti.

Politiikan selkokielisyyden tärkeyttä korosti puolueen varapuheenjohtaja Tiina Tuomela.

– Haluamme puhua politiikasta selkokielellä niin, että ihmiset ymmärtävät sekä ongelmat että ratkaisuvaihtoehdot.

Essayah: ”En pidä hyvänä politiikan kasvavaa henkilöitymistä puheenjohtaan”

Kunnallisalan kehittämissäätiön teettämä ja heinäkuun alussa julkaistu tutkimus puoluejohtajien imagosta kertoi, että kolmasosa vastaajista uskoo Sari Essayah’n nostavan puolueensa kannatusta. Hänen imagonsa arvioitiin puoluejohtajista kolmanneksi myönteisimmäksi.

–  Tietenkin otan palautteen kiitoksella ottaa vastaan. Pyrin tekemään työtä sen puolesta, että yhä enemmän ihmiset huomaisivat, miten hyvää kristillisdemokraattista politiikkaa tehdään laajalla rintamalla, Essayah kuittasi Aki Ruotsalan kysymyksen aiheesta.

Essayah ei pidä hyvänä, että politiikka yhä enemmän henkilöityy puheenjohtajaan.

– Meillä on yli kolme sataa kunnanvaltuutettua, hyvä eduskuntaryhmä ja valtavasti osaajia, jotka tekevät laajalla rintamalla hyvää politiikkaa ja siinä mielessä herkästi imagotutkimukset jopa nonseleeraavat muiden tekemää hyvää työtä. Itse haluan olla nostamassa koko joukkoa ja kaikki teemme hyvää työtä, hän korosti.

Kristillisdemokraatit ovat eri kokoonpanoissa mukana SuomiAreenan tapahtumissa koko  tapahtumaviikon 16.-20.7. ajan.

Ylös