Tomi Kuosmanen etunojassa eduskuntavaaleihin

27.8.2018 klo 06:46 Politiikka Samuli Rissanen

KD:n varapuheenjohtaja Tomi Kuosmanen ottaa puolueen eduskuntaryhmän vastaan kotikaupunkiinsa Jyväskylään. Kesäkokous tuo Kristillisdemokraattien kansanedustajat maanantaina ja tiistaina 27.–28. elokuuta Keski-Suomeen, ensin Keuruulle ja sitten Jyväskylään.

Tomi Kuosmanen työskentelee ylitarkastajana Maahanmuuttovirastossa. Hänet valittiin 2017 Jyväskylän kaupunginvaltuutetuksi ja Kristillisdemokraattien varapuheenjohtajaksi. KD:n eduskuntaryhmä pitää kesäkokouksensa 27.–28. elokuuta Keuruulla ja Jyväskylässä. (Kuva Joonatan Kuosmanen)

Kristillisdemokraattien varapuheenjohtaja Tomi Kuosmanen vahvisti eduskuntavaaliehdokkuutensa jo kevään korvalla – tasan vuosi ennen huhtikuussa 2019 pidettäviä vaaleja.

Etunojaa on otettava, koska kiinniotettavaakin on runsaasti. Viime eduskuntavaaleissa edustajapaikasta jäätiin kauas, kun KD:n kansanedustajana 24 vuotta vaikuttanut Toimi Kankaanniemi oli siirtynyt perussuomalaisten ehdokkaaksi.

Kansanedustajapaikan lunastaminen Keski-Suomessa on ollut ja on kristillisdemokraateille mahdollista, mutta vaatii koko joukkueelta venymistä. Uusien nousijoiden ja vanhojen luopujien vuoksi tilanne on kuitenkin tällä hetkellä kutkuttava.

– Ääniä on tulossa runsaasti uusjakoon, Kuosmanen muistuttaa.

44-vuotias Kuosmanen lukeutuu vaalipiirin uusiin nousijoihin; hänet valittiin 2017 kuntavaaleissa Jyväskylän kaupunginvaltuustoon. Kristillisdemokraattien valtuustoryhmään kuuluvat myös varatuomari, kihlakunnansyyttäjä Marika Visakorpi, rehtori Petteri Muotka sekä kasvatustieteiden tohtori, omaishoitaja Mia Puolimatka.

Viime kesänä Kuosmanen niin ikään menestyi Seinäjoen puoluekokouksen varapuheenjohtajakisassa ja on sitä kautta päässyt vaikuttamaan koko puolueen politiikkaan.

Kristillisdemokraattien varapuheenjohtaja toivoo puolueelta terävöitymistä esimerkiksi maahanmuuttopolitiikassa.

Maahanmuutossa on oltava sekä rakkautta että rajoja. – KD:n 2. varapuheenjohtaja ja eduskuntavaaliehdokas Tomi Kuosmanen

– Se on perussuomalaisten ainut teema tulevissakin vaaleissa ja heiltä nähdään sen tiimoilta varmuudella jälleen räikeä kampanja, Kuosmanen arvioi.

Ylitarkastajan tehtävässä Maahanmuuttovirastossa työskentelevällä Kuosmasella on 15 vuoden kokemus kansainvälisistä tehtävistä ja myös vastaanottokeskuksen johtamisesta. 2015 koettu pakolaiskriisi voi hänen mukaansa uusiutua. Kehitysavun sekä humanitaarisen avun laahaaminen lisäävät uusien kansainvaellusten mahdollisuutta.

– Meillä on varaa auttaa, mutta on otettava tarkemmin huomioon oma kantokyky. Maahanmuutossa on oltava sekä rakkautta että rajoja.

Teologian maisterin koulutuksen saanut Kuosmanen työskentelee oman toimensa ohella Jyväskylän helluntaiseurakunnan pastorina. Hän pitää kristillisiä arvoja puolueen parhaimpana mainoksena, sillä niiden vuoksi Kristillisdemokraatit erottuu muista puolueista.

Kuosmasen tavoitteena on kirkastaa ikuisten arvojen sisältöä kampanjan aikana myös oman elämänsä avulla.

– Aion listata kymmenen tärkeintä arvoani, ja avata niiden merkitystä yksitellen, hän paljastaa.

 

TOMI KUOSMANEN

• 44-vuotias ylitarkastaja (Maahanmuuttovirasto)
• asuu vaimonsa ja  poikansa kanssa Jyväskylässä
• kaupunginvaltuutettu,  kaupunginhallituksen jäsen
• Kristillisdemokraattien 2. varapuheenjohtaja
• teologian maisteri, pastori
Ylös