”On minulta kysytty, miksi lastenlääkäri ajaa vanhusten asiaa” – Tiina Tuomela puolustaa niitä, jotka eivät voi itse pitää puoliaan

27.8.2018 klo 17:41 Politiikka Kristiina Kunnas

– Olen niin lasten kuin ikäihmistenkin puolella – kummatkaan eivät voi itse pitää puoliaan, Tiina Tuomela puolustaa kansalaisaloitetta vanhusasiainvaltuutetun saamisesta Suomeen.

Kristillisdemokraattien 1. varapuheenjohtaja Tiina Tuomela osallistuu puolueen eduskuntaryhmän kesäkokoukseen Keuruulla. Paripäiväinen kokous Keuruulla ja Jyväskylässä tekee tauon lääkärintyöhön sekä muitten luottamustehtävien runsaisiin menoihin.

– Kiirettä pitää, Tuomela myöntää. – Mutta tämä politiikassa toimiminen on myös erittäin kiinnostavaa ja innostavaa, hän jatkaa.

– On minulta kysytty, miksi lastenlääkäri on kiinnostunut vanhusten asioista. Olen ylipäänsä kiinnostunut muistakin sellaisista ryhmistä, jotka eivät voi itse pitää puoliaan.

– Haluan, että vanhusten hoito ja hoiva ovat tasalaatuisia ja yhdenvertaisia läpi Suomen. Ikäihmiset ovat hyvin eriarvoisessa asemassa eri puolilla Suomea. Tarvitsemme vanhusasiainvaltuutetun, Tuomela muistuttaa.

Haluan, että vanhusten hoito ja hoiva ovat tasalaatuisia ja yhdenvertaisia läpi Suomen. – Tiina Tuomela, KD:n 1. varapuheenjohtaja, KD Naisten puheenjohtaja

Mielenilmaus vanhusasiainvaltuutetun saamisesta Suomeen pidetään Helsingin Narinkkatorilla Kampissa syyskuun ensimmäisenä tiistaina 4.9. klo 17–19.

– Haluamme siellä mainostaa tätä aloitetta ja tuoda konkretiaa siitä, miten vanhusten tilannetta voitaisiin parantaa.

– Vanhusasiainvaltuutettu olisi ensimmäinen askel eteenpäin, Tuomela muistuttaa.

Nimienkeruuseen on aikaa enää reilu kuukausi, sillä kansalaisaloitteen allekirjoittaminen päättyy syyskuun lopussa. (kansalaisaloite.fi)

KD Naiset on kansalaisaloitteen takana. Naisjärjestön puheenjohtaja Tiina Tuomela juontaa tilaisuuden.

–  Tapahtuman ”Vanhuasasiainvaltuutettu Suomeen” sivulla Facebookissa näkyy lista puhujista. Se päivittyy yhä. Ensimmäisenä kansanedustajista varmistui Kristillisdemokraattien Sari Tanus, Tuomela iloitsee.

 

Vanhusasiainvaltuutettu Suomeen – tapahtuma Narinkkatorilla ti 4.9. klo 17–19

Mielenilmaustapahtuma 4.9.  vaatii konkreettisia toimenpiteitä vanhusten tilanteen parantamiseksi. Jokainen on oikeutettu arvokkaaseen vanhuuteen!
Tilaisuudessa puhuvat järjestöjen edustajat ja poliitikot, kuten:
Sirkka-Liisa Kivelä, emerita professori
Marjaana Seppänen, professori HY
Kimmo Kiljunen, Senioriliike
Satu Taiveaho, Suvanto ry
Päivi Topo, Ikäinstituutti
Silja Paavola, Superliitto
Sari Tanus, kansanedustaja KD
Outi Alanko-Kahiluoto, kansanedustaja Vihreät
Hjallis Harkimo, kansanedustaja Liike Nyt
Arja Juvonen, kansanedustaja Perussuomalaiset
Sari Sarkomaa, kansanedustaja Kokoomus
Kristiina Salonen, kansanedustaja SDP
Aino-Kaisa Pekonen, kansanedustaja Vasemmistoliitto
Hannakaisa Heikkinen, kansanedustaja, Keskusta
Tiina Maria Sandberg, SKP
Muina esiintyjinä:
Iida Paljakka, laulu, Tuukka Uusitalo, piano, Järvenpään lukion musiikkilinjalta
Sirkka-Liisa Sass, Proteesi-runo

 

 

 

 

Ylös