Myös Pirkanmaa vaatii vanhusasiainvaltuutettua Suomeen – Tampereen tukitempaus laitettiin pikaisesti pystyyn

5.9.2018 klo 17:50 Politiikka Kristiina Kunnas

Tampereen keskustorilla kampanjoitiin vanhusasiainvaltuutetun saamiseksi Suomeen. Tukitempaus pidettiin samaan aikaan kuin varsinainen mielenilmaus Helsingin Narinkkatorilla, eli tiistaina illansuussa. Helsingissä eri puolueiden kansanedustajat kerrankin puhalsivat yhteen hiileen ja yksimielisesti vaativat Suomeen vanhusasiainvaltuutettua. Myös Tampereen tukitempauksessa oltiin samanmielisiä.

– Idea tukitempauksen järjestämisestä syntyi nopeasti ja se saatiin pikaisesti pystyyn. Kaikkien puolueiden edustajat halusivat olla mukana, ja myös useat järjestöt olivat edustettuina, kertoo Kristillisdemokraattien Pirkanmaan piirin puheenjohtaja Sirpa Pursiainen.

– Helsingin tilaisuudessa puhunut Superin Silja Paavola lähetti toisen edustajan meidän tempaukseemme.

Pursiainen kertoo, että tilaisuuden tavoitteena oli ennen kaikkea saada lisää allekirjoituksia kansalaisaloitteeseen. Keräysaika on kääntynyt loppusuoralle. Yhteensä 50 000 kannattajaa on saatava syyskuun loppuun mennessä.

Kaikkien puolueiden edustajat halusivat olla mukana, ja myös useat järjestöt olivat edustettuina Tampereen tempauksessa.

Kunnanvaltuutettu Piia Nurmela tuli Tampereen mielenilmaukseen Lempäälästä. (Kuva Essi Vallbacka)

– Halusimme tässä tukitempauksessa saada eri puolueet ja järjestöt yhteen ja näkemään asia yhteisenä. Pyrkimyksenä oli saada heidät markkinoimaan kansalaisaloitetta eteenpäin sekä saada puolueet ajamaan aloitteen sisältöä eteenpäin eduskunnassa kansalaisaloitteen nimimäärästä riippumatta, Pursiainen selostaa.

– Tavoitteena oli luoda poliittiinen tilaisuus, jossa ei nokitella toisia, vaan ajetaan yhteistä asiaa.

– Yhteisen tahtotilan luominen vanhusten asioiden korjaamiseksi on tärkeää, Pursiainen muistuttaa.

KD Pirkanmaan puheenjohtaja Sirpa Pursiainen myöntää, ettei kansalaisaloitteen läpimeno ja vanhusasiainvaltuutetun saaminen tokikaan yksin ratkaise vanhuspoliittista tilannetta ja ikäihmisten arvostuksen tilaa Suomessa.

– Meidän pitää saada aikaiseksi ikäihmisten sote. Tällä en tarkoita maakunnanlaajuista organisaatiouudistusta valinnanvapauden kera vaan yksinkertaisesti sitä, että vanhuksia koskevat sosiaali- terveydenhuolto ja erikoissairaanhoidon palvelut ja muut ikäihmisten palvelut integroitaisiin toiminnalliseksi kokonaisuudeksi unohtamatta sosiaaliturvaa.

Pursiainen tavoittelee sitä, että ikäihminen tarpeineen ja toiveineen kohdattaisiin kokonaisuutena.

– Nyt tilannetta usein tarkastellaan vain oman vastuualueen näkökulmasta. Esimerkiksi ikäihmisen sosiaaliturva jää usein huomioimatta ja puolison menettämiseen ei ole selkeää tukemisen toimintamallia, Pursiainen huomauttaa.

 

HUOM! Helsingin Narinkkatorilla samaan aikaan pidetystä tempauksesta voit lukea täältä

Kristillisdemokraattien Pirkanmaan piiri järjesti tiistaina 4. syyskuuta Tampereen keskustorilla tempauksen vanhusasiain valtuutetun saamiseksi Suomeen. – Nopealla aikataululla järjestetty tilaisuus onnistui, kiittelee piirin puheenjohtaja Sirpa Pursiainen (kuvassa keskellä). (Kuva Essi Vallbacka)

 

 

Ylös