Sari Essayah on luotettavin puoluejohtaja suomalaisten mielestä-58 prosenttia luottaa Kristillisdemokraattien puheenjohtajan sanomisiin

19.9.2018 klo 16:50 Politiikka Samuli Rissanen

Sari Essayah arvioi, että luotettavuuden taustalla on henkilöön liittyviä mielikuvia, mutta se kertoo myös, keitä suomalaiset pitävät rehellisenä ja totuudenmukaisena. – Itse tarkastan faktat, haluan olla sanojeni mittainen enkä tarjoa monimutkaisiin kysymyksiin yksioikoisia vastauksia, hän sanoo.

Alma Media ja Tietoykkönen ovat  kysyneet äänestäjiltä, keiden puoluejohtajien sanomisiin voi heidän mielestään luottaa. Kärjessä on kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah, jota pitää luotettavana 58 prosenttia suomalaisista.

– Itse tarkastan faktat, haluan olla sanojeni mittainen enkä minä eivätkä kristillisdemokraatit tarjoa monimutkaisiin kysymyksiin yksioikoisia vastauksia

Essayah on aika monta askelta edellä muita, sillä muut kärkikolmikosta eivät kerää enemmistön luottamusta. Kakkospaikkaa pitää vasemmistoliiton Li Andersson (48 %) ja kolmosena on Rkp:n Anna-Maija Henriksson (47 %).

Perää pitää Vihreiden Touko Aalto (18 %), perussuomalaisten Jussi Halla-aho (22 %) ja keskustan Juha Sipilä (24 %).

Essayah arvioi, että luotettavuuden taustalla voi olla henkilöön liittyviä mielikuvia, mutta se kertoo myös, keitä suomalaiset pitävät rehellisenä ja totuudenmukaisena.

– Itse tarkastan faktat, haluan olla sanojeni mittainen enkä minä eivätkä kristillisdemokraatit tarjoa monimutkaisiin kysymyksiin yksioikoisia vastauksia, hän sanoo.

Essayah myöntää, että häntä on pyydetty vuosien varrella lähes kaikkiin muihinkin puolueisiin.

–Toisaalta kai se olisi aika huonon puheenjohtajan merkki, jos ei kelpaisi muillekin, hän sanoo.

Ylös