Vaasan vaalipiirin oppositioedustajat vaativat Kruunupyyn lentoliikenteen tukemista

2.10.2018 klo 16:01 Kotimaa Merja Eräpolku

Vaasan vaalipiirin oppositiota edustavien kansanedustajien yhteisaloitteessa vaaditaan 350 000 euron määrärahoja Kruunupyyn lentoliikenteen tukemiseen. Lentoliikenteellä on tärkeä merkitys Kokkolan ja Pietarsaaren seudulle, erityisesti elinkeinoelämälle, toteavat aloitteessaan Peter Östman (kd), Jutta Urpilainen (sd) ja Anna-Maja Henriksson (rkp).

Finnairin aamuvuoro Helsingistä loppuu lokakuussa. Elinkeinoelämälle lentovuoron loppuminen on paha takaisku. Yritysten edustajien on myös tulevaisuudessa päästävä helposti ja nopeasti Eurooppaan ja maailmalle myymään tuotteitaan ja asiakkaiden on päästävä vaivattomasti seudulle – tämä on koko Suomen etu. Pelkkä lentokenttä ei kuitenkaan riitä, myös lentoaikojen ja -reittien on oltava järkeviä.
– Siksi vaadimme, että valtio antaa tukea lentoliikenteen turvaamiseen, Henriksson sanoo.

– Valtion tulee Finnairin enemmistöomistajana neuvotella Finnairin kanssa siitä, että se paremmin kuin tällä hetkellä, takaisi myös matkustajien näkökulmasta toimivan syöttöliikenteen, korostaa Östman.

Kokkolan ja Pietarsaaren talousalue on merkittävä koko Suomen kannalta muun muassa aktiivisen vientiteollisuutemme takia. Alueen myönteinen investointi- ja työllisyyskehitys edellyttää kuitenkin toimivia liikenneyhteyksiä ja lentoliikenne on tärkeä osa niitä. Lentovuorojen jatkuva heikentäminen vaikuttaa tietenkin matkustajamääriin, millä taas uusia heikennyksiä on perusteltu.

– Tämä negatiivinen kierre lentoliikenteen alasajamiseksi on lopetettava ja siihen tarvitaan myös valtiolta aktiivista otetta, Urpilainen toteaa.

Ylös