Peter Östman eduskunnan keskustelussa: ”Eläinsuojelulain huomioitava sekä tuotantoeläinten että maatalousyrittäjien hyvinvointi

4.10.2018 klo 09:13 Politiikka Kristiina Kunnas

Kristillisdemokraattisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Peter Östman vaatii eläinsuojelulakia pitämään huolta sekä tuotantoeläimistä että viljelijästä eli ruuantuottajasta.

– Vastuu luomakunnasta velvoittaa meitä, kansanedustaja Peter Östman muistutti eläinsuojelulakikeskustelussa.

– Luojamme asetti ihmisen viljelemään ja varjelemaan maata, Östman totesi.

Kristillisdemokraattisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Peter Östman pitää eläinsuojelulakia äärettömän tärkeänä.

– Laki eläinten hyvinvoinnista on yksi tärkeimmistä säädöksistä, ja se koskee kaikkea eläintenpitoa sekä eläimen omistajan vastuita ja velvollisuuksia.

– Samalla on oltava koko ajan mielessä, että kotimainen ruuantuotanto takaa huoltovarmuuttamme, ja on sisäisen turvallisuuden kysymys.

Östman vaati puheessaan eduskunnassa, ettei kansallinen lainsäädäntö kuitenkaan saa heikentää kotimaisen kotieläintuotteiden kilpailuasemaa muita EU-maita tiukemmilla eläintenpidon normeilla.

Jos oma kotieläintuotantomme ajetaan ahdinkoon, ruoka tulee muualta. – KD-eduskuntaryhmän puheenjohtaja Peter Östman eläinsuojelulakikeskustelussa eduskunnassa

– Suomalaiset maatalousyrittäjät ovat valinneet kotieläintuotannon strategiaksi vastuullisuuden ja laadun. Eettisen laadun yksi ulottuvuus on eläinten hyvinvointi, Östman muistutti.

Östman ja Kristillisdemokraatit haluavat, että puhtaiden kotimaisten maataloustuotteiden kysynnän lisäämistä ja tuottajahintojen korottamista olisi edistettävä ja jalostamista vientiin tuettava.

– Lisäksi ruoan jäljitettävyyttä pitää parantaa kuluttajien palvelemiseksi .

– Pidän äärimmäisen tärkeänä, että uudistuva eläinsuojelulaki huomioi sekä tuotantoeläinten että maatalousyrittäjien hyvinvoinnin ja varmistaa kotimaisen maataloustuotannon jatkuvuuden.

– Lain pitää antaa sellaiset raamit, että se edelleen mahdollistaa suomalaisen tuotannon, koska jos oma kotieläintuotantomme ajetaan ahdinkoon, ruoka tulee muualta, Östman huomautti.

– Meiltä ei saa lähteä hyvinvointivuotoa, Peter Östman tähdensi.

 

Ylös