Ansela palaa politiikkaan – nyt KD:n kansanedustajaehdokkaana Kouvolasta

22.10.2018 klo 11:46 Politiikka Kristiina Kunnas

– Nyt kun pojat ovat aikuisia, rupesin seuraamaan taas politiikkaa, Ansela Villikka kertoo. Hänet on nimitetty Kristillisdemokraattien Kymen piirin eduskuntavaaliehdokkaaksi. Kaakkois-Suomi tavoittelee omaa kansanedustajaa kevään vaaleissa.

Neljän pojan äiti on aina ollut tavattoman työteliäs. Nytkin hän on Kouvolan kaupungilla tiimivastaavana sairaanhoitajana ja käy samaan aikaan aikuislukiota.

–  Juuri tulin matematiikan ylioppilaskokeesta, Ansela Villikka kertoo.

Lapset kasvatettiin itsenäisiksi ”siinä sivussa”. Liikunta on ollut iso osa elämää. Välillä juokseminen oli tavoitteellista, puolimaratoneja on kasassa iso läjä.

– Liikunnan pitää tuottaa iloa ja hyvinvointia, ei stressiä.

Kouvolalainen Ansela tekee paluun politiikkaan. Nuorena hän oli mukana SDP:n kuntapolitiikassa sekä kansanedustajaehdokkaana, ja keräsi 1999 vaaleissa 4 150 ääntä.

– Mutta se oli niin sotaisa ja riitaisa porukka, etten halunnut olla siinä. Asiat saisivat riidellä, ihmiset eivät. Pidin tosi pitkän tauon. Tuntui hyvältä tulla Kristillisdemokraattien porukkaan. Puolue on lähinnä omia arvojani, ja uskovainen olen ollut aina.

Kouvolalainen Ansela tekee paluun politiikkaan. Nuorena hän oli mukana SDP:n kuntapolitiikassa sekä kansanedustajaehdokkaana, ja keräsi 1999 vaaleissa 4 150 ääntä.

Hän kertoo, että hoitoalalla on ollut jo pitkään sote-huoli.

– Tiedon puute on vakava. Lähiesimiehet eivät ole tienneet mitä kaikkea tapahtuu, kun työnantaja vuodenvaihteessa muuttuu. Hoivapuolella jotkut puhuvat, ettei ole edes työpaikkaa vuodenvaihteen jälkeen – se kuulostaa kummalta, Ansela Villikka ihmettelee.

Anselan äiti on kotoisin Pohjois-Karjalasta ja isä Pohjanmaalta.

– Olen hiljainen mutta nopeasti syttyvä, ja tarvittaessa paljon puhuva tyyppi, hän naurahtaa sukujuuriensa sekoitusta.

– Vaalityössä olen innolla mukana, ja erityisesti sosiaalisen median kanavissa, Ansela Villikka lupaa.

Moottoripyöräily on niin rakas harrastus, että mistä sitä tietää, jos tulisi jälleen uusi moottoripyörä ensi keväänä. Vaikkapa ylioppilaslakin ja kansanedustajuuden kunniaksi.

 

Ansela Villikka

• 48-vuotias
• sairaanhoitaja, tiimivastaava
• neljä täysi-ikäistä poikaa
• naimisissa, asuu Kouvolan keskustassa
• Kristillisdemokraattien eduskuntavaaliehdokas Kaakkois-Suomessa

 

 

Ylös