Kohupotkut saaneella Aki Ruotsalalla vetoa työmarkkinoilla – valitsee kahdesta tarjotusta työstä Rauman ja Kuortaneen välillä

22.10.2018 klo 15:15 Kotimaa Kristiina Kunnas

Kohupotkut Pori Jazzin toimitusjohtajan tehtävästä saanut Aki Ruotsala on nyt kahden tulen välissä: lähteäkö elinkeinovastaavaksi Kuortaneelle vai Rauman kaupungin kehitysjohtajaksi. – Odotan päätösten lainvoimaisuuden ja valitsen sitten, Ruotsala sanoo.

Harvaa tyyppiä valitaan muutaman kuukauden aikana kolmeen eri toimeen. Näin kuitenkin on käynyt Aki Ruotsalalle, 33.

– Kyllä tässä on pyörityksessä oltu, Ruotsala myöntää.

Hänet valittiin kesäkuun alussa Pori Jazzin toimitusjohtajaksi, mutta pikapotkut seurasivat jo seuraavalla viikolla, kun nousi kohu Ruotsalaan liitetyistä aiemmista homokommenteista.

Pori Jazzin toimitusjohtajan paikalle nimetty Ruotsala ehti jo irtisanoutua Merikarvian kunnan kehitysjohtajan tehtävästä – eikä hänellä ollut varasuunnitelmaa. 33-vuotiaalle perheenisälle tilanne oli karu.

Syyskuussa hänet valittiin Kuortaneen kunnan elinkeinovastaavaksi Etelä-Pohjanmaalle. Ruotsala sanoi tuolloin odottavansa, miten hänen käy Rauman kehitysjohtajan hakuprosessissa.

– Odotan päätösten lainvoimaisuuden, ja päätän sitten kumman tehtävän otan vastaan.

Odotan päätösten lainvoimaisuuden, ja päätän sitten kumman tehtävän otan vastaan. – Kuortaneen elinkeinovastaavaksi ja Rauman kaupungin kehitysjohtajaksi valittu Aki Ruotsala

– Mikäli otan Rauman kaupungin kehitysjohtajan työn vastaan haluan ensin selvittää oman työn onnistumisen edellytykset, Ruotsala kertoo.

– Toistaiseksi olen ollut vain lehtitietojen varassa.

Ruotsala viitannee siihen, että Rauman kaupunginjohtaja Kari Koski oli vastustanut Ruotsalan valintaa. Koski esitti, että virkaa olisi alettu hoitaa sisäisin järjestelyin. Länsi-Suomi -lehdessä olleessa haastattelussa Koski oli arvellut, että Ruotsalan valinta voisi olla riski Rauman kaupungin maineelle.

Rauman kaupunginhallitus kuitenkin äänesti työryhmän esityksen mukaisesti kaupungin uudeksi kehitysjohtajaksi Ruotsalan. Häntä äänesti vaalissa kuusi, tyhjää äänesti kolme.

Ylen verkkosivuilla Rauman kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kalle Leppikorpi (sd) torjuu kaupunginjohtajan näkemyksen riskistä ja mahdollisesta haitasta kaupungin maineelle.

– Haimme pätevintä ja osaavinta henklöä tähän tehtävään ja hän on Aki Ruotsala. Uskomme, että hän pystyy hoitamaan erinomaisesti kaupunkikehitysjohtajan työn, Leppikorpi sanoo Ylen nettisivuilla yle.fi.

– Minulla on kyllä näkemys, kumpaan työhön lähden, mutta pidän sen omana tietonani siihen asti, kunnes virkavaalit on vahvistettu, Ruotsala sanoo arvoituksellisesti.

Miltä nyt tuntuu, Aki Ruotsala?

Hän vertaa maanantaina 22. lokakuuta omia fiiliksiään edellisen yön Formula I gp-kisan viiden vuoden tauon jälkeen voittaneen Kimi Räikkösen tunnelmiin.

– Edellisestä voitosta oli kulunut jo jonkin verran aikaa ja huomasi kuinka paineet putosivat Räikkösen harteilta. Kaikkien vaikeuksien jälkeen omakin olo on nyt vähän kevyempi, Ruotsala naurahtaa.

– Aika monessa lehti- ja uutisjutussa on kyseenalaistettu pätevyyttäni. Sitä taustaa vasten nämä molemmat valinnat palauttavat myös itselle uskoa omaan osaamiseeni.

Aki Ruotsala, 33

• hallintotieteiden maisteri ja kauppatieteiden maisteri
• Kristillisdemokraattien puoluevaltuuston puheenjohtaja

 

Ylös