Uusi ruokapalvelu Venner tuo ravitsevaa ruoka-apua kotiovelle

23.10.2018 klo 09:12 Politiikka Samuli Rissanen

Vähävaraisen perheen kotiovelle toimitettava Venner-ruokakassi sisältää viikoksi terveellistä, edullista ruokaa helppoine resepteineen. Ruoka on kasvis-hedelmäpainotteista ja mukana on esimerkiksi d-vitamiinipurkki sekä öljyä.

Venner on uudenlainen ruokapalvelu auttamaan ja voimaannuttamaan vähävaraisia perheitä. Palvelun keskiössä on terveellinen, helposti itse valmistettava kasvisruoka, jonka ravitsemus on tarkasti suunniteltu.

Kotiovelle toimitettava viikon ruokakassi sisältää ainekset seitsemään lämpimään ateriaan 4–6 hengelle, eli jopa 42 ateria-annokseen. Lisäksi kassi sisältää kilon hedelmiä, oliiviöljyä, purkin D-vitamiinia sekä informatiivisen reseptivihkon.

Ruokakassin reseptit on suunniteltu niin, ettei aineksista jää lainkaan hävikkiä. Reseptit antavat myös mallia, miten hyödyntää eri raaka-aineita monipuolisesti.

– 

Ruoka-apu on usein varsin vähän kasviksia ja hedelmiä sisältävää eli tässä pyritään terveelliseen näkökulmaan. Tärkeintä on saada ravitsevaa ruokaa, mutta terveellisyysaspekti on hieno lisä, jos se on mahdollista toteuttaa

– Haluamme tarjota vähävaraisille perheille helpon väylän ravitsevaan ruokaan ja terveellisiin elämäntapoihin, mutta myös helpotusta arkeen. Reseptivihko on suunniteltu pitempään käyttöön helpottamaan ruokakassiviikon jälkeistä arkea, Vennerin reseptikehittäjänä toimiva Tuulia Järvinen kertoo.

Venner haastaa sekä yksityishenkilöt että yritykset mukaan talkoisiin, jotta mahdollisimman moni vähävarainen perhe saisi tarvitsemansa avun. Yhden ruokakassin hinta on 90 euroa, mutta kassista voi ostaa myös osan. Jo 15 euron panostuksella voi osallistua Vennerin joukkoihin. Auttamisen hyvän mielen lisäksi ruokakassin tilaaja saa itsekin käyttöönsä Vennerin viikon reseptiikan ja inspiraatiota terveellisempään arkeen.

Uudenlainen tapa auttaa on saanut taakseen merkittäviä tukijoita, Vennereitä. Mukaan on lähtenyt muuan muassa lastentautien erikoislääkäri, ruoka-apuaktiivi ja Vennerin asiantuntijalääkäri Tiina Tuomela.

– Olin aikanaan tehnyt allergiaperheen keittokirjan ”Meidän perheen parhaaksi” Tuulia Järvisen kanssa, joka on Vennerin alulle panija. Tuulia teki kirjaan toisen henkilön kanssa ruokareseptit ja minä kirjoitin allergiaosuuden.

 Tuulialle oli tullut ajatus terveellisestä ruoasta ruoka-avussa ja hän pyysi minua mukaan lääkärinä, ruoka-aputoimijana ja kasvona, Tuomela kertoo.

Muita Vennereitä ovat muun muassa toimittaja ja tuottaja Arman Alizad, köyhyystutkija Maria Ohisalo, mediavaikuttaja Natalia Salmela, toimittaja ja kirjailija Jenni Pääskysaari sekä yritysstrategi Petteri Lillberg.

– 

Ruoka-apu on usein varsin vähän kasviksia ja hedelmiä sisältävää eli tässä pyritään terveelliseen näkökulmaan. Ruoka-avussa on tärkeintä saada ravitsevaa ruokaa, mutta terveellisyysaspekti on hieno lisä, jos se on mahdollista toteuttaa, Tuomela kertoo.

Tarkoitus on innostaa perhettä ruoanlaittoon yhdessä.

Tuomelan kokemuksen mukaan ruoka-apujonot kasvavat edelleen koko ajan. Jonossa on lapsiperheitä, opiskelijoita ja ikäihmisiä eli juuri niitä ryhmiä, joita hallituksen toimet ovat kurjistaneet. Vennerit on yksi vastaus ongelmaan.

– Tämä ruoka-apu ei tosin sovi henkilöille, joilla ei ole kotia, jossa ruokaa voisi valmistaa, Tuomela muistuttaa.

Ylös