Peter Östman KD-Kompassissa: ”Hevi on hyvästä”

27.10.2018 klo 11:23 Politiikka Kristiina Kunnas

Kristillisdemokraattisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Peter Östman esittelee tiivistelmän KD:n vaihtoehtobudjetista lauantaina KD-Kompassi -radio-ohjelmassa.

– Suurimmat panostukset lapsiperheille ja ikäihmisille, toteaa kansanedustaja Peter Östman.

KD-Kompassi -ohjelma lauantaina 27. lokakuuta koostuu katkelmista vaihtoehdobudjetin lanseeraustilaisuudesta eduskunnassa keskiviikkona 24.10., sekä Östmanin haastattelusta.

– Hevi on hyvästä, tokaisee Östman.

Kristillisdemokraatit esittää, että hedelmien ja vihannesten arvonlisävero laskisi 10 prosenttiin, mikä merkitsee noin 50 miljoonan euron panostusta.

– Mutta uskomme, että sillä olisi kansanterveydellisiä vaikutuksia – sekä se olisi samalla erittäin tärkeä askel ilmastotalkoissa, Östman muistuttaa.

KD haluaa panostaa turvallisuuteen satsaamalla merkittäviä summia poliisin toimintamenoihin sekä harmaan talouden torjuntaan.

Hallitus antaa ymmärtää, että sen esitys olisi ainoa vaihtoehto. Valtion budjetti on noin 55 miljardia euroa – niin valtavan summan puitteissa pystyttäisiin tekemään erilaisia ratkaisuja. – kansanedustaja Peter Östman

Työvoima- ja yrityspalvelujen kehittämiseen sekä pk-yritysten markkinointi- ja kansainvälistymisavustuksiin, ja maaseudun elinkeinojen kehittämiseen KD panostaisi 34 miljoonaa euroa.

Kristillisdemokraatit ajaa kansanterveyttä myös lisäämällä haittaveroja. Se haluaisi verottaa tupakkaa ja alkoholia nykyistä ankarammin. Näistä tulisi tuloja rahoittamaan hyvät panostukset perheille, ikäihmisille, koulutukseen, kehitysyhteistyöhön ja yrityksille.

– Kansanterveys on ajatuksissa myös siinä, että lisättyä sokeria sisältäviin tuotteisiin tulisi kovempi verotus ja energiajuomille laittaisimme valmisteveron.

Miksi Kristillisdemokraatit haluaa tehdä vaihtoehdon hallituksen esitykselle, Peter Östman?

– Politiikassa pitää olla vaihtoehtoja. Hallitus antaa ymmärtää, että sen esitys olisi ainoa vaihtoehto. Valtion budjetti on noin 55 miljardia euroa – niin valtavan summan puitteissa pystyttäisiin tekemään erilaisia ratkaisuja, Östman huomauttaa.

– Me tuomme julkiseen keskusteluun nämä ratkaisuesityksemme.

Eduskunta käsittelee oppositiopuolueiden vaihtoehdot nykyään entistä paremmin.

– Keskustelu on nyt aidompaa, kun voidaan vertailla kunnolla eri vaihtoehdot.

– Me haluamme kohdentaa apua niille ryhmille, kuten lapsiperheille ja ikäihmisille, jotka hallitus on unohtanut, Östman selostaa.

 

Kristillisdemokraattien vaihtoehdobujdetti kokonaisuudessaan kotisivuilla kd.fi. KD-Kompassi -ohjelman voi jälkikuunnella Kristillisdemokraattien kotisivujen alalaidassa, kd.fi tai suoraan täältä.

 

KD-Kompassi Radio Deissä la 27.10. klo 12.50

Peter Östman esittelee tiiviisti Kristillisdemokraattien vaihtoehdobudjetin. Ismo Portin haastattelee. La 27.10. klo 12.50, Radio Dei. Uusinta maanantaina 29.10. klo 22.35.

 

Ylös