”Hevi-alvin alennus olisi kansantaloudellinen eko-teko” – Antero Laukkanen puolustaa KD:n esitystä

2.11.2018 klo 09:28 Politiikka Kristiina Kunnas

– Hedelmien ja vihannesten arvonlisävero-alen myötä saisimme aidosti vaihtoehtoa lihan syömiselle, muistuttaa kansanedustaja Antero Laukkanen.

Kristillisdemokraattien vaihtoehtobudjetissa vaaditaan hedelmien ja vihannesten arvonlisäveron alentamista nykyisestä kymmeneen prosenttiin.

– Se olisi kansantaloudellinen eko-teko, esitys parhaasta päästä, Kristillisdemokraattien kansanedustaja Antero Laukkanen sanoo KD-Kompassi -haaastattelussa. Radio Deissä lähetetty ohjelma on jälkikuunneltavissa täältä.

– Uskon, että vihannesten ja hedelmien kulutus lisääntyisi. Tämä veronalennusehdotus on lisäksi tehty positiivinen pilke silmäkulmassa.

– Kansanterveydellinen näkökulma on erittäin tärkeä, Laukkanen jatkaa.

Hän arvelee, että erityisesti miehet lisäisivät veronalennuksen jälkeen hedelmien ja vihannesten kulutustaan.

Kansanedustaja Antero Laukkanen arvelee, että erityisesti miehet lisäisivät veronalennuksen jälkeen hedelmien ja vihannesten kulutustaan.

Ilmastonmuutostalkoissa pitäisi tehotuotetun lihan syöntiä reippaasti vähentää.

– Hevi-alvin alentamisen myötä saisimme aidosti vaihtoehtoa lihan syömiselle. Jos päivittäinen ateriakoostumus muuttuisi vihannes- ja juurespainotteiseksi, se olisi oikea suunta, Laukkanen sanoo.

Laukkanen kantaa huolta kotimaisesta ruuantuotannosta.

– Nimenomaan kotimaisen laadukkaan vihanneksen käytön haluamme kasvavan reilusti. Se oli yksi keskeisimpiä tavoitteita tässä ehdotuksessamme.

Jo reilut 10 vuotta KD-Kompassi -ohjelmia Radio Deissä

Kuuntele KD-Kompassi -ohjelma kokonaisuudessaan täältä. Kansanedustaja Antero Laukkanen puhuu myös lisätyn sokerin verosta sekä asunnottomuudesta. Asmo Maanselkä haastattelee.

Kristillisdemokraatit on tuottanut yhteiskunnallisia KD-Kompassi -haastatteluohjelmia jo vuodesta 2008. Toimittajanelikkoon kuuluvat Merja Eräpolku, Kristiina Kunnas, Asmo Maanselkä sekä Ismo Portin. Lähetysaika lauantaisin klo 12.50 ja uusintana maanantaisin klo 22.35. Jälkikuunneltavissa Kristillisdemokraattien kotisivuilta kd.fi.

Lue Kristillisdemokraattien vaihtoehtobudjetti 2019 kokonaisuudessaan täältä

 

 

Ylös