Ajatushautomo Kompassi yhteistyöjäseneksi Martens Centren kanssa – ”Tulossa yhteisiä seminaareja”

3.11.2018 klo 14:19 Politiikka Kristiina Kunnas

Kristillisdemokraatteja lähellä oleva Ajatushautomo Kompassi pääsi yhteistyöjäsenyyteen Martens Centren kanssa. – Odotamme innolla yhteistyöprojekteja, sanovat Ajatushautomo Kompassin hallituksen jäsenet Sauli Ahvenjärvi ja Esa Erävalo.

”Tervetuloa yhteistyöhön kanssamme. Olemme päättäneet hyväksyä jäsenyyshakemuksenne. Martens Centre työskentelee läheisesti yli 40 järjestön ja yhteistyöorganisaation kanssa Euroopassa ja muualla. 2007 perustettu järjestömme pyrkii edistämään Euroopan Kansanpuolueen (EPP) arvoja. Järjestämme vuosittain yli 100 tapahtumaa Euroopassa ja maailmanlaajuisesti. Olemme hyvin tyytyväisiä voidessamme toivottaa Ajatushautomo Kompassi ry:n tervetulleeksi yhteistyöjäseneksi Martens Centreen.”

Näin kuului Martens Centren 18. lokakuuta päivätty hyväksymiskirje, joka saapui Kristillisdemokraatteja lähellä olevalle Ajatushautomo Kompassille.

– Tutustuin Wilfried Martensiin (1936–2013) työryhmässä, jossa työstimme EPP:n periaateohjelmaa. Opin arvostamaan häntä, kertoo Esa Erävalo, joka työskenteli 2009–14 Euroopan parlamentissa Sari Essayah’n avustajana.

– Luin silloisen ajatuspajan CES:n kirjoja. Tiedot olivat aina luotettavia. Käytin niitä myös kirjoittaessani kirjaani kristillisdemokratian historiasta.

– Oli oikein, että Martensin kuoleman jälkeen häntä kunnioitettiin muuttamalla EPP:n ajatuspajan nimeksi Wilfried Martens Centre for European Studies WMCES.

Oli oikein, että Martensin kuoleman jälkeen häntä kunnioitettiin muuttamalla EPP:n ajatuspajan nimeksi Wilfried Martens Centre for European Studies WMCES. – Esa Erävalo, Ajatushautomo Kompassi

– Odotan innolla monia yhteistyöprojekteja WMCES:n kanssa. Yleensä yhteisten projektien kustannukset jaetaan puoliksi, mikä auttaa meitä taloudellisesti.

Erävalo muistuttaa, että ensimmäinen yhteisseminaari on jo tiistaina 13. marraskuuta klo 17-19 Roba Caféssa Iso Robertin kadulla Helsingissä.

– On hienoa, että pitkäaikainen meppi Eija-Riitta Korhola on siellä kommentoimassa kirjaani, sanoo Yhteinen hyvä – johdatus kristillisdemokratiaan -kirjan kirjoittanut Erävalo. Kirjan julkaisi Ajatushautomo Kompassi.

Ajatushautomo Kompassin hallituksen jäsen Sauli Ahvenjärvi istui eduskunnassa 2011–15.

Tekniikan tohtori, yliopettaja Sauli Ahvenjärvi kuuluu Ajatushautomo Kompassin hallitukseen.

– Ajatushautomo Kompassin pääsy Martens Centren jäseneksi oli iloinen uutinen. Jäsenyyden kautta meille avautuu uusia mahdollisuuksia toimintamme rahoittamiseen, mikä auttaa kehittämään ja vakiinnuttamaan Kompassin toimintaa, Ahvenjärvi toteaa tyytyväisenä.

– Tällä hetkellä Kompassin rahoitus nojaa pääosin OKM:n avustukseen. Se ei riitä esimerkiksi henkilöstön palkkaamiseen. Martens Centren jäsenyys avaa meille myös mahdollisuuksia yhteistyöhön EPP:tä lähellä olevien eurooppalaisten kristillisdemokraattisten ajatuspajojen kanssa.

– On ilahduttavaa, että yhteistyömme jatkuu myös Ajatushautomo Kompassin toisen euroopalaisen kumppanin ja tukijan, kristillisen ajatushautomo SALLUXin kanssa, Ahvenjärvi sanoo.

Wilfried Martens johti EPP-puoluetta 1990–2013

Wilfried  Martens (1936–2013) oli belgialainen poliitikko. Hän kuului kristillisdemokraattiseen Christen-Democratisch en Vlaams -puolueeseen (CD&V). Hän toimi puolueen johdossa vuosina 1972–1979, jolloin käytössä vielä oli vanha nimi Christelijke Volkspartij (CVP).

Martens oli Belgian pääministerinä 1979–1981 ja 1981–1992. Hän oli maansa edustajainhuoneen jäsen vuosina 1974–1991 ja sitten senaattori vuoteen 1994. Hän istui vuosina 1994–1999 Euroopan parlamentin jäsenenä.

Martens johti Euroopan kansanpuoluetta (EPP) vuodesta 1990 kuolemaansa asti vuoteen 2013.

(Lähde: Wikipedia)

 

Ylös