Euroopan kansanpuolueen EPP-kongressi käynnistyi Helsingissä – Suomesta mukana Kokoomus ja KD

7.11.2018 klo 09:57 Politiikka Kristiina Kunnas

Euroopan kansanpuolueen eli EPP:n puoluekokous on käynnistymässä keskiviikkoaamuna Helsingin Messukeskuksessa. Suomen Alexander Stubb ja Saksan Manfred Weber kisaavat EU-komission puheenjohtajavaalin kärkiehdokkaan paikasta. Täysistunto valitsee torstaina kärkiehdokkaan.

Kristillisdemokraatit on nykyään EPP:n täysjäsen ja osallistuu siksi Euroopan kansanpuolueen EPP-kongressiin.

– Aamuni käynnistyy parituntisella aamiaispaneelilla, jossa aiheena on työn tulevaisuus älylaitteiden ja tekoälyn aikakaudella, kertoo Kristillisdemokraattien kansanedustaja ja ryhmäpuheenjohtaja Peter Östman.

Muut panelistit ovat Alankomaiden entinen pääministeri Jan Peter Balkenende, Ljubljanan yliopiston professori Žiga Turk Sloveniasta sekä kokoomus-meppi Henna Virkkunen. Paneeli kuuluu ajatushautomo Wilfred Martens Centren ohjelmaan kongressissa.

Helsingin kokouksessa on 734 äänivaltaista edustajaa ja väkeä yhteensä noin 2 000 – heidän joukossaan Angela Merkel, Silvio Berlusconi ja Viktor Orbán, kuten myös Ukrainan Petro Poroshenko ja komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker ja Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tusk.

Täysistunto alkaa iltapäivällä. Sitä ennen suomalaiset puoluejohtajat Petteri Orpo ja Sari Essayah pitävät tervetulopuheensa EPP-puoluekokousedustajille.

Euroopan kansanpuolueeseen kuuluvat eurooppalaiset kristillisdemokraati sekä kokoomuspuolueet. Ryhmä on Euroopan parlamentin suurin. Helsingin kokouksessa on 734 äänivaltaista edustajaa ja väkeä yhteensä noin 2 000 – heidän joukossaan Angela Merkel, Silvio Berlusconi ja Viktor Orbán, kuten myös Ukrainan Petro Poroshenko ja komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker ja Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tusk.

Torstaina kongressi valitsee kärkiehdokkaan kisaamaan EU-komission puheenjohtajan paikasta. Valinta tehdään Suomen Alexander Stubbin ja Saksan Manfred Weberin välillä. Kokoomus ajaa tehtävään Stubbia, Kristillisdemokraatit puolestaan Weberiä.

 

Ylös