Sari Essayah pitää Euroopan kivijalkana juutalaiskristillistä arvopohjaa – myös terve isänmaallisuus on tarpeen

7.11.2018 klo 14:45 Politiikka Samuli Rissanen

– Euroopan vahvuus on juutalaiskristillinen arvopohja, jolle se on rakennettu. Meidän tulee olla ihmiselämän ainutlaatuisuuden suojelijoita ja puolustajia. Meidän tulee puolustaa perhearvoja. Meidän tulee vahvistaa sosiaalista markkinataloutta, Essayah muistutti EPP:n puoluekokouksessa Helsingissä. Myös terve isänmaallisuus on hänen mukaansa sallittua ja tarpeen.

Marraskuinen sumu saatteli eurooppalaiset konservatiivivaikuttajat Helsingin Messukeskukseen valitsemaan komission puheenjohtajaehdokasta. Yksi tuoreimmista puoluekokoukseen osallistuvista puoluejohtajista on kristillisdemokraattien Sari Essayah, joka on ensimmäistä kertaa mukana täysvaltaisena ja äänioikeutettuna delegaattina.

Kokouksen pääasiasta eli EPP.n ehdokkaasta komission puheenjohtajakisaan Essayah ei ole peitellyt korttejaan.

Essayah on silti jo kuin kotonaan EPP:n puoluekokouksessa Helsingissä, jossa vastaan kävelee meppiaikojen tuttuja. Kokouksen pääasiasta eli EPP.n ehdokkaasta komission puheenjohtajakisaan Essayah ei ole myöskään peitellyt korttejaan.

Kristillisdemokraatit ovat asettuneet tukemaan saksalaista Manfred Weberiä, joka vastaa paremmin kristillisdemokraattista arvopohjaa kuin kilpakumppani, kokoomuksen Alexander Stubb.

Komission puheenjohtajaehdokkuudesta äänestetään huomenna.

Essayah kertoi KD-lehdelle, että unionia pitää kehittää jatkossa suuntaan, jossa se tulee lähemmäs kansalaisiaan, säilyttää arvopohjansa, jolle on rakentunut ja pyrkii vastaamaan tulevaisuuden haasteisiin, kuten ilmastonmuutokseen ja talouden kysymyksiin. Lähiaikojen haasteena on Brexitin aiheuttamiin muutoksiin valmistautuminen.

– Isänmaallinen saa olla Euroopan unionin jäsenenäkin ja terve isänmaallisuus on tärkeää. On hyväksyttävä, että jokainen maa katsoo asioita omasta näkökulmastaan ja intresseistään.

– Isänmaallinen saa olla Euroopan unionin jäsenenäkin ja terve isänmaallisuus on tärkeää. On hyväksyttävä, että jokainen maa katsoo asioita omasta näkökulmastaan ja intresseistään.

Essayah korosti aloituspuheessaan kokouspäivien merkitystä EPP-puolueperheelle. Kongressi asettaa poliittiset tavoitteet tuleviin EU-vaaleihin ja samalla luo tulevaisuuden suuntaa koko Euroopalle.

–  Euroopan vahvuus on juutalais-kristillinen arvopohja, jolle se on rakennettu. Meidän pitää olla ihmiselämän ainutlaatuisuuden suojelijoita ja puolustajia. Meidän tulee puolustaa perhearvoja. Meidän tulee vahvistaa sosiaalista markkinataloutta. Näiden arvojen on säilyttävä ja puolueperheemme on voitava luottaa niihin.

Essayah muistutti, että Eurooppa on rakennettu palvellakseen kansalaisiaan.

– Meidän päätehtävämme pitää olla varmistaa, että jokaisella on ääni.

Ylös