EPP:n kärkiehdokas Manfred Weber kukisti Stubbin selvin luvuin, mutta lainaisi Stubbin kampanjainnon eurovaaleihin

8.11.2018 klo 14:07 Politiikka Samuli Rissanen

Saksalainen Manfred Weber on valittu murskaluvuin eurooppapuolue EPP:n kärkiehdokkaaksi. Weber johdattaa EPP-ryhmän tuleviin eurovaaleihin ja on sen jälkeen ehdolla EU-komission puheenjohtajaksi.

Saksalaisen CSU-puolueen Manfred Weber, 46, on valittu eurooppapuolue EPP:n kärkiehdokkaaksi. Se tarkoittaa, että hän on ehdolla EU-komission johtoon. Euroopan kristillisdemokraateista ja kansanpuolueista eli keskustaoikeistosta koostuva EPP on tällä hetkelleuroparlamentin suurin poliittinen ryhmä.

Weber kukisti äänestyksessä vastaehdokkaansa, kokoomuksen Alexander Stubbin selvin luvuin. Äänestyksessä annettiin 619 hyväksyttyä ääntä ja Weber rohmusi niistä 492.

– Tämä voitto ei ole minulle itselleni, vaan tämä on meidän kaikkien voitto

Weber liputti kampanjassaan vahvasti kristillisdemokraattisten arvojen puolesta. Hän kertoi olevansa luonteeltaan sillanrakentaja.

Weber kiitti vuolaasti kokousväkeä tuesta ja kilpakumppaniaan Alexander Stubbia rehdistä kisasta. Weberin mukaan nyt lähdetään rakentamaan Euroopan tulevaisuutta.

– Tämä voitto ei ole minulle itselleni, vaan tämä on meidän kaikkien voitto, hän sanoi kokousväelle.

Tulevissa eurovaaleissa tarvitaan hänen mukaansa Alexander Stubbin ja hänen kampanjatiiminsä osoittamaan innostusta.

– Stubbin panos ja kunnianhimoinen toimintatapa on saatava osaksi tulevaa kampanjaamme.

Stubbin mukaan viiden viikon rypistys oli innostavin kampanja koskaan.

– En kokenut itseään epämukavaksi missään vaiheessa, vaan tämä oli innostuksen ja toivontäyteinen kampanja, hän kertoi tuloksen selvittyä.

 

Ylös